Volledig scherm

2016 in vogelvlucht: 10 meest bekeken video's op Facebook

EINDHOVEN - December is traditiegetrouw de maand waarin we overladen worden met lijstjes. Ook het Eindhovens Dagblad blikt met u terug op het jaar 2016 met maar liefst zeven verschillende nieuwsoverzichten. Tot eind december staat er iedere dag een kersverse lijst voor u klaar. Vandaag deel 4: de 10 meest bekeken video's op de Facebookpagina van het Eindhovens Dagblad.

10. The voice of Brabant
Eind januari was het zo ver: The Voice of Holland-kandidaat Dave Vermeulen uit Helmond stond in de finale van The voice of Holland! In de video wensen verschillende mensen het Brabantse talent veel succes en ook onder de video stroomden de reacties binnen. "Van mij mag hij winnen. Ik vind het een gezellige en goede zanger", reageert Jose Mulder. "Heel veel geluk! Je moet winnen, je bent de beste. Geweldig", vult Nettie Jansen aan. 'Blokker rocker' Dave eindigde uiteindelijk op de tweede plaats.

9. Klein-Venetië
Een wijk in Someren veranderde begin juni in klein-Venetië na extreme regenbuien. Joris van den Aker maakte deze treurige maar eveneens prachtige beelden met zijn drone. De video werd maar liefst 450 keer gedeeld.

8. Reden voor een dansje!
Andrés Guardado had het begin maart zichtbaar naar zijn zin tijdens de training van PSV. Zijn ploeg stond eerste in de eredivisie en deed nog volop mee in de UEFA Champions League . In het AD-spelersklassement stond Guardado fier aan kop, vlak voor ploeggenoten Moreno en Bruma. Genoeg reden dus voor een dansje. Hennie van Hees uit Eindhoven werd zelf ook vrolijk van de beelden: "Een genot om naar hem te kijken, zo gemotiveerd en altijd vrolijk. Moet geen straf zijn om met hem te moeten trainen en voetballen." Of Guardado nu nog zo'n swingende heupen heeft, valt te betwisten. Inmiddels staat PSV op de derde plek in de Eredivisie. Eerder werd de ploeg al uitgeschakeld in de Champions League en de beker.

7. Live vanaf Eindhoven Airport
We hielden ons hart vast eind november. Na het vinden van een verdachte tas werd Eindhoven Airport ontruimd en moesten enkele honderden reizigers de vertrekhal verlaten. Het Eindhovens Dagblad was live bij de ontruiming en dat leverde deze goed bekeken beelden op.

6. Nieuwe keeper voor PSV?!
Mocht Jeroen Zoet ooit met rood van het veld gestuurd worden op het moment dat Phillip Cocu door al zijn wissels heen is bij PSV... wij vonden zijn vervanger! Wat een geweldige keeperskills heeft die Jorrit Hendrix toch! Ook jullie waren onder de indruk na het zien van onze video."Deze man gaat uitgroeien tot een cultheld van PSV de komende paar jaar", meent Toine Holtman. "Hendrix is geweldig!!! Hopen dat we nog lang plezier mogen hebben van deze kerel", voegt Frederik Stenger uit Nuenen toe.

5. Miljoenenschade na noodweer: 'Dit hebben we nog nooit meegemaakt'
In Zuidoost-Brabant werd eind juni voor vele miljoenen euro’s schade aangericht door de hagelbuien waarbij hagelstenen vielen ter grootte van tennisballen. In de video is de schade goed zichtbaar. Het noodweer zorgde voor angstige momenten. "Het was levensgevaarlijk om buiten te zijn in deze extreme hagelbui en tornado-rukwinden. In Brouwhuis zagen wij de rukwinden ronddraaien en zijn complete daken gestript van schuren en garages, draagbalken eruit gerukt", vertelt Arianne van Lierop na het noodweer. Ook andere Brabanders delen hun verhaal onder onze Facebookpost.

4. Neusje van de 'Hollandse zalm'
André Hazes Jr., Belle Perez, Danny de Munk, Django Wagner, Jan Smit en ga zo maar door. Het neusje van de zalm van de Hollandse muziek stond eind juni in Valkenswaard bij het Tros Muziekfeest en dat leverde vrolijke beelden op!

3. Waterfietsen
Een korte maar hevige wolkbreuk boven Eindhoven. Tunnels stonden binnen de kortste keren onder water. Bij het station ontstond zelfs een kleine 'waterval'. Dat was eventjes waterfietsen....

2. Smakelijk huwelijksaanzoek
Een liefdesfrikadel in hartvorm werd in Veldhoven in het bakvet gegooid voor een heel speciaal huwelijksaanzoek. Met uitjes, curry en mayonaise. Natuurlijk zei hij ja! Jeroen Zevenbergen uit Tilburg wist de video kort maar krachtig samen te vatten: "Romantiek wordt in Veldhoven naar een hoger niveau getild!"

En ja, daar is 'ie weer op nummer 1...... Een echte tranentrekker!
Wat genoten we met zijn allen in maart van het bijzondere huwelijksaanzoek in Bakel! Meester Roy Lammers ging in de klas van juf Desiree Schonewille voor haar op zijn knieën en zorgde hiermee voor het meest bekeken bericht op Facebook. Samen met jullie keken we naar de video en pinkten we een traantje weg. Deze feelgood movie staat met recht wederom op nummer 1.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement