Volledig scherm
De platte kar onderweg naar het Stadhuisplein gefotografeerd op het 18 Septemberplein. © Henk Brunekreef

2016 in vogelvlucht: 10 meest gelezen artikelen over PSV

EINDHOVEN - December is traditiegetrouw de maand waarin we overladen worden met lijstjes. Ook het Eindhovens Dagblad blikt met u terug op het jaar 2016 met maar liefst zeven verschillende nieuwsoverzichten. Tot eind december staat er iedere dag een kersverse lijst voor u klaar. Vandaag deel 5: de 10 meest gelezen PSV-artikelen op deze website.

10. Arbitrage bij PSV-Atlético stuurt ballenjongen weg

Op de tribune in het Philips Stadion was het voor meerdere mensen duidelijk zichtbaar. Tijdens het duel tussen PSV en Atlético Madrid op 13 september werd een hoogst zeldzame maatregel genomen en een van de ballenjongens op last van de arbitrage verwijderd. Lees meer.

9. Lombaerts wil snel naar PSV, vast bod 'slechts' een miljoen euro

Nicolas Lombaerts wilde deze zomer naar PSV. De 31-jarige Belgische centrale verdediger hoopte de overstap naar Eindhoven te kunnen maken, maar PSV slaagde er niet in hem los te weken bij Zenit Sint-Petersburg. Lees meer.


8. KNVB bevestigt: PSV blijft landskampioen na besluit rond FC Twente

Door de onzekerheid rond FC Twente was er in mei ook enige onzekerheid over het kampioenschap PSV. Had de KNVB de resultaten tegen FC Twente geschrapt, dan was Ajax kampioen geweest. Lees meer.


7. Geldbad voor PSV na sportieve ellende Ajax

PSV hield 3 miljoen euro over aan de vernedering van Ajax door Rostov in augustus. PSV kreeg het geld omdat Ajax niet doordrong tot de groepsfase van de Champions League. Lees meer.


6. Cocu opnieuw vader, van zoon Olivier

Phillip Cocu werd in mei dit jaar voor de vierde keer vader. De naam van zijn zoontje: Olivier. Cocu had al drie kinderen uit een eerder huwelijk. Lees meer.


5. KPN wilde prikkelen met 'baby van Guardado' en betreurt ophef

Een gek gezicht bij De Graafschap - Ajax. Op de reclameborden in Doetinchem was een mededeling te zien die velen bevreemdde. Daarnaast stonden nogal wat banale teksten. "De baby van Guardado kost PSV de titel", stond in minuut 72 groot te lezen op een bord, waarbij het logo van Clubhuis 16 was geplaatst, een door KPN gepresenteerd internetformat. Lees meer.


4. 7-jarige speler op verzoek ouders naar PSV

Het bericht dat de 7-jarige Giovanny Oliveira Silva da Costa volgend seizoen in de jeugdopleiding bij PSV wordt opgenomen, zorgde in mei bij menigeen voor gefronste wenkbrauwen. Lees meer.


3. Luuk de Jong krijgt voor het eerst portie kritiek bij PSV

Luuk de Jong haalde in de eerste helft van het seizoen 2016-2017 te vaak niet het niveau dat hij het seizoen ervoor wel had. Het oogde allemaal wat voorspelbaar en vooral op de grond kwamen de tekortkomingen van de PSV-spits naar voren. Dat leidde tot kritiek bij de PSV-achterban. Lees meer.


2. PSV weigert na duel met Atlético interviews aan Ziggo vanwege commentaar Sierd de Vos

In september weigerde PSV na afloop van het Champions League-duel met Atlético Madrid interviews te geven aan tv-zender Ziggo Sport. Volgens afspraak zouden trainer Phillip Cocu en twee spelers na afloop van het duel interviews geven aan de zender, maar dat wilde de club niet meer. De reden was voor PSV het commentaar van Sierd de Vos tijdens de wedstrijd. Lees meer.


​1. Huldiging PSV-selectie zorgt voor massaal feest in binnenstad Eindhoven

Zo'n 100.000 supporters genoten maandag 9 mei in de binnenstad van Eindhoven van het kampioensfeest van PSV. Isimat-Mirin was de ster op het bordes van het stadhuis met zijn 'Come on Peesjevee' en 'Who is the best? It's Eindhoven!' De gemeente prees de wijze van feestvieren van de PSV-supporters en sprak van een grandioos verlopen volksfeest. Lees meer.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement