Volledig scherm

2016 in vogelvlucht: 10 meest gelezen berichten op Facebook

EINDHOVEN - December is traditiegetrouw de maand waarin we overladen worden met lijstjes. Ook het Eindhovens Dagblad blikt met u terug op het jaar 2016 met maar liefst zeven verschillende nieuwsoverzichten. Tot eind december staat er iedere dag een kersverse lijst voor u klaar. Vandaag deel 1: de meest gelezen berichten op de Facebookpagina van het Eindhovens Dagblad.

10. Toeristen opgelet!
Sommige vakantiegangers kwamen dit jaar bedrogen uit. De Thaise overheid besloot namelijk om de zuidelijke Similaneilanden tijdelijk af te sluiten voor toeristen. Reden: de zonaanbidders brachten de eilanden flinke schade toe. Tijd voor herstel dus. Marjolein van den Boom uit Eindhoven is blij. "Zo kan de natuur zijn terrein terugwinnen." Sharon Robbe uit Valkenswaard reageert eerder opgelucht: "Gelukkig net buiten onze periode dat we er zijn!"

9. Eindhoven de gekste!
Hiep hiep hoera! De hockeyers van Oranje Zwart zijn voor de derde keer op rij landskampioen geworden. In de derde beslissende wedstrijd in het Wagener Stadion won de ploeg van coach Michel van den Heuvel begin mei met 2-3. "Allemaal op de platte kar door Eindhoven!", reageert Ria van der Meijden enthousiast. Gevolgd door vele felicitaties van andere reaguurders.

8. Goed nieuws voor fastfood-fans
Taco-liefhebbers kunnen vanaf maart 2017 elke dag genieten van Mexicaanse hoogstandjes. Fastfoodreus Taco Bell opent volgend jaar namelijk definitief een restaurant aan de Rechtestraat in Eindhoven. Bij Cosmo de Vos uit Amsterdam loopt het water al in de mond: "Ik boek alvast een slaapplek om er als eerste te zijn." Eindhovenaar Jaap van der Heijden weigert zelfs nog te koken. "We gaan gewoon hier naartoe!"

7. Babynieuws!
Een topvoetballer to be ziet in 2016 het levenslicht! PSV-trainer Philip Cocu maakte begin mei bekend voor de vierde keer vader te zijn geworden. De naam van de toekomstige topscoorder: Olivier. Jullie lieten met behulp van ruim 5500 likes en hartjes weten blij te zijn voor de trainer.

6. Met je auto dwars door een sprookje
Waarom zou je het nuttige niet met het aangename verenigen, moeten de cliënten van zorgorganisatie Severinus hebben gedacht. Zij gaven wasstraat SchippersStop in Veldhoven een nieuwe look. "Tijd om de auto te wassen!", reageert Knoope Régis. Aan de rest van de reacties te zien was het de dagen na onze post druk bij de Brabantse wasstraat.

5. Come fly with me, let's fly, let's fly awayyy
De strijd om het Atlantische luchtruim barst in alle hevigheid los en daar plukken wij de vruchten van! Vliegmaatschappij Norwegian kwam in 2016 met het wilde plan om vluchten naar de Verenigde Staten aan te bieden voor slechts 69 dollar. New York here we come!

4. Zeg je 0492, dan zeg je ruig
Treitervloggers domineerden in 2016 het nieuws. Op het YouTube-kanaal Smoare steken jongens uit Gemert de draak met de zogenaamde Hoodvlog uit Zaandam. Ook rapper Boef wordt op de hak genomen. Vanuit '0492' oftewel Gemert laten de jongens van het populaire kanaal zien hoe 'ruig' het dorp is.

3. We all love Max!
Zelfs mensen die niets met sport hebben, keken in 2016 vol spanning naar de Formule 1. Keer op keer liet onze Max Verstappen zien wat hij in huis heeft. Hoogtepunt: de Grand Prix van Spanje, waar Max met 18 jaar en 228 dagen de jongste winnaar aller tijden van een Grand Prix werd!

2. Rapper Boef niet welkom bij Dynamo Eindhoven
De Tilburgse rapper Boef houdt de gemoederen in 2016 flink bezig. Boef plaatste regelmatig provocerende filmpjes op internet, waarin hij zijn pijlen vooral richtte op de politie. Voor Dynamo Eindhoven reden genoeg om het optreden van de rapper af te blazen. En hier vonden jullie van alles van. Bijna 400 berichten kwamen onder onze Facebookpost binnen.

En op nummer 1...... Een echte tranentrekker!
Wat genoten we met zijn allen in maart van het bijzondere huwelijksaanzoek in Bakel! Meester Roy Lammers ging in de klas van juf Desiree Schonewille voor haar op zijn knieën. De leerlingen van 't Schrijverke in Mierlo zaten in het complot. Samen met jullie pinkten we een traantje weg. Met alle 'ooooooohs' en 'ahhhhhs' een mooie afsluiter van onze Facebook top 10!

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement