Volledig scherm
Volle terrassen in Scheveningen. © ANP

Aangenamer weer vanaf woensdag

Wie naar buiten kijkt, kan het misschien niet geloven, maar het wordt écht weer aangenamer weer. We moeten alleen nog even geduld hebben. Vanaf de Noordzee trekken vandaag talrijke buien het land binnen, soms met onweer. Maar vanaf woensdag wordt het beter en blijft het droog. 

Volledig scherm
Een zonnige herfstdag. © Marcel Otterspeer

Vandaag kan het al even opwarmen, want tussen de buien door schijnt soms de zon. In de oostelijke provincies is het vaker droog. Het wordt 14 tot 16 graden en de wind is over het algemeen vrij rustig, kracht 3 of minder, meldt Weerplaza.

Morgen vallen er ook nog buien, maar beduidend minder dan vandaag. Vanaf woensdag word het echt beter weer. Het blijft dan een paar dagen vrijwel overal droog en de zon schijnt geregeld. De temperatuur loopt op tot rond de 18 graden. Ook in het weekend blijft het naar verwachting droog en als het met de wolken en mist meevalt, kunnen we zelfs van flink wat zon genieten.

Prinsjesdag

Volledig scherm
Geen zorgen om de hoedjes, het blijft nagenoeg windstil. © Caspar Huurdeman

Morgen is het Prinsjesdag, dus kan het allermooiste hoedje weer uit de kast. Gelukkig hoeven de vrouwelijke politici zich dit jaar geen zorgen te maken over de wind. Die waait zwak of matig uit het westen of noordwesten met windkracht 2 of 3 en dat mag zelfs voor een hoedje van papier geen probleem zijn.

Ook het weer lijkt iedereen gunstig gezind te zijn tijdens Prinsjesdag. De zon zal zich laten zien, en er is slechts een kleine kans op een bui tijdens de stoet en de balkonscène. Ga je al vroeg langs het parcours van de Glazen Koets staan en heb je nog een hand vrij, dan is het niet onverstandig om een paraplu mee te nemen. Ook een warm jack kan geen kwaad. In de ochtend warmt het langzaam op van 11 naar 14 graden. Best fris als je lang stil staat.

Indian Summer

De term Indian Summer valt snel als de temperatuur oploopt, maar voordat we 'officieel' over een dergelijk fenomeen mogen spreken, moet er aan een paar eisen worden voldaan. Zo moet de herfst al begonnen zijn, moeten we zeven tot tien dagen nazomerweer hebben én moet er een nacht vorst aan de periode vooraf gaan. Voorlopig is het dus nog even wachten op een échte Indian Summer.