Volledig scherm
Door dreigende buien was de openingsavond nog rustig, daarna werd het flink drukker. © Herman Stöver

Aanhoudingen na vechtpartij in VIP-tent Rijnweek

Bij de Rijnweek in Rhenen zijn vrijdagavond laat vier mensen aangehouden na een vechtpartij. Een flink aantal politieagenten moest de beveiligers te hulp komen nadat een handgemeen in de VIP-tent volkomen uit de hand liep.

De aangehouden vechtersbazen zaten zaterdag nog vast. De politie doet onderzoek naar de toedracht en verzoekt getuigen die foto's of video's hebben deze aan haar door te geven.

Volgens Rijnweek-voorzitter Peter van der Jagt was er sprake van een ruzie waarbij de beveiligers uiteindelijk de hulp van de politie inriepen. ,,Gelukkig is het snel rustig geworden. Wij nemen er echt afstand van. Dat hoort niet op de Rijnweek.’’ Een woordvoerder van de politie bevestigt die lezing. ,,Er was een vechtpartij waarbij we hebben ingegrepen.’’ Vier mannen uit de omgeving van Rhenen zijn aangehouden en meegenomen voor verhoor. Zaterdagmiddag zaten zij alle vier nog vast. 

De Rijnweek in Rhenen lijkt niet in alles berekend op de flinke drukte bij de optredens. Vooral de horeca bleek niet berekend op het grote aantal bezoekers dat op de verschillende artiesten afkwam. Bezoekers klaagden dat ze soms wel een half uur in de rij moesten staan om munten te kopen. Vervolgens bleek de rij bij de horeca net zo lang.

Een woordvoerder van de organisatie zegt dat de informatie bekend is. ,, Wij onderzoeken dat met betrokkenen.’’ Voor de laatste avond kondigde de organisatie van de Rijnweek maatregelen aan om de rijen op de slotavond te beperken. De Rijnweek beleefde zaterdag haar slotavond met optredens van onder meer Nick en Simon. 

 1. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
  PREMIUM

  ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

  Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.
 2. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

  Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

  In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.