Volledig scherm
Flitskast op de Beukenlaan

Aantal snelheidsboetes rondweg - Zeelsterstraat in Eindhoven drastisch gedaald

EINDHOVEN/HELMOND - In 2015 stond-ie nog met ruim 51.000 snelheidsboetes op een tweede plek in de landelijke ranglijst van meest flitsende flitspalen in Nederland: de flitser op de Eindhovense rondweg bij de kruising met de Zeelsterstraat. Afgelopen jaar daalde het aantal boetes op deze plek naar ruim 27.000.

Dit blijkt uit cijfers die zijn vrijgegeven door het ministerie en het CJIB. De hoge scores in 2015 haalden diverse keren het nieuws en leidden tot een discussie over de snelheden en de bebording op de Ring. Wellicht heeft dit mede een rol gespeeld bij de sterke daling vorig jaar.

Zeelsterstraat
De flitspaal Zeelsterstraat werd vorig jaar voorbijgestreefd door een andere 'beruchte' flitslocatie: het Marconiplein. Deze paal op de rondweg betrapte in 2016 39.346 hardrijders. Ook hier is sprake van een stevige daling met ruim 10.000.

Helmond
Helmond heeft de twijfelachtige eer met de meest actieve flitspaal in Brabant. Maar liefst 49.819 weggebruikers liepen op de Europaweg - Hortsedijk tegen de lamp. Dat zijn er veel meer dan de kleine 33.000 in het jaar ervoor.

Snelheidscontroles
Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie zegt dat de scherpe daling in Eindhoven toe te schrijven is aan de controles. ,,Het werkt goed; die snelheidscontroles zijn er natuurlijk niet voor niets. De daling past ook in de landelijke trend, we zien het op veel meer plaatsen."
Maar kennelijk geldt die landelijke trend niet in Helmond. ,,Het absolute aantal boetes is daar inderdaad gestegen, maar het overtredingspercentage is gedaald van 1,5 procent van de verkeersdeelnemers in het begin van het jaar naar 0,9 in het laatste kwartaal. Ik ken de situatie daar niet, maar kennelijk is het er veel drukker geworden."

Overzicht boetes per flitspaal
Locatie flitspaal

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement