Volledig scherm
Auto op de Graadt van Goggenweg. Van de inzittenden geen spoor. © Michiel van Beers

Auto over de kop op de Graadt van Roggenweg, inzittenden verdwenen

Op de Graadt van Roggenweg in Utrecht is vannacht een auto over de kop geslagen. De bestuurder en eventuele inzittenden waren verdwenen toen de politie arriveerde.

Rond 04.00 uur reed de auto over de Weg der Verenigde Naties richting de Graadt van Roggenweg. Ter hoogte van het gebouw van de Raad voor de Kinderbescherming verloor de bestuurder de macht over het stuur, ramde een verkeerslicht en sloeg over de kop.

De inzittenden zijn daarna uit het voertuig gekropen en ervandoor gegaan, want toen even later de politie arriveerde was er van bestuurder en eventuele inzittenden geen spoor. Volgens een aanwezige persfotograaf hing in de auto een flinke alcohollucht, dus mogelijk had de bestuurder gedronken.

Een bergingsbedrijf heeft het voertuig weer op de wielen gezet en afgesleept. De betrokkenen worden door de politie gezocht.

  1. Anorexiapatiënte (19) ligt al anderhalf jaar vastgebonden in bed in kliniek

    Anorexiapa­tiën­te (19) ligt al anderhalf jaar vastgebon­den in bed in kliniek

    Een 19-jarige anorexiapatiënte ligt al anderhalf jaar 24 uur per dag vastgebonden in een bed in een Nederlandse ggz-instelling. In een door haar gemaakt filmpje dat het tv-programma Zembla in bezit heeft, laat ze zien hoe ze met een ‘Zweedse band’ rondom haar middel, haar schouders, polsen en voeten gefixeerd ligt. De jonge vrouw, die met sondevoeding in leven wordt gehouden, ligt vast omdat ze een gevaar voor zichzelf vormt.