Volledig scherm
Oud en nieuw bij basisschool Reigerlaan worden gescheiden door de nieuwe ingang aan de Fazantlaan. © Michel Theeuwen

Basisschool Reigerlaan Eindhoven is bijna klaar

EINDHOVEN - Er moet nog veel gebeuren voordat volgende week de leerlingen weer gewoon les kunnen krijgen in de vernieuwbouwde basisschool Reigerlaan in Eindhoven. Maar directeur Lia van Baal weet zeker dat het goed komt.

Begin deze week zijn alle spullen overgehuisd uit de tijdelijke locatie aan de Humperdinckstraat in Gestel. Daar toerden de kinderen uit Tongelre elke dag met de bus naar toe. ,,Dit voelt nu toch weer als thuiskomen. Ook voor de kinderen die weer te voet naar school kunnen, in hun eigen wijk."

Directeur Lia van Baal van Salto-school Reigerlaan vertelt het in de nieuwe aula. Die ruimte is ontstaan doordat de oude binnenplaats van de verder helemaal gerenoveerde school rondom is bebouwd met een nieuwe gymzaal en lokalen. De nieuwe ingang aan de Fazantlaan van glas en staal scheidt het monument en de nieuwbouw, een onwerp van architectenbureau Diederendirrix. Nu staat de school nog wel hutjemutje vol. Met verhuisdozen, geparkeerd meubilair en gymtoestellen, omdat de gymzaal nog afgemaakt wordt. Verder wordt overal nog gewerkt aan kleinere zaken, en voor de zoveelste keer wordt er weer gepoetst.

Maandag en dinsdag worden de laatste klusjes gedaan, onder meer in de buitenruimte waar nog heel wat werk te verzetten is. Woensdag 11 januari van 10.00 tot 12.00 uur is er dan een ochtend voor kinderen, ouders en de buurt. Donderdag 12 januari begint de school dan echt, Van Baal weet het zeker.

Volledig scherm
De nieuwe hal van basisschool Reigerlaan in Eindhoven, feitelijk de vroegere binnenplaats, staat nu nog vol met materialen uit onder meer de nieuwe gymzaal die nog afgebouwd wordt. FOTO KEES MARTENS/FOTOMEULENHOF © Fotopersburo van de Meulenhof BV
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement