Volledig scherm

Blue Monday: Fabeltje of waarheid? (poll)

EINDHOVEN - Blue Monday! Fabeltje of waarheid? Sommige mensen geloven erin, maar de meesten vinden het onzin. Het ED ging op onderzoek uit via social media wat mensen zoal Twitterden over Blue Monday.

De schrijfster van dit artikel had maandagochtend ook last van een Blue Monday-gevalletje toen het pootje van haar bril afviel. Gevolg: de rest van de treinreis met een halve bril op haar neus.

Na een kleine zoektocht blijken er meer mensen vandaag last te hebben van wat kleine ‘ongelukjes’. Op social media uiten mensen hun ongenoegen en ook andere collega’s hadden last van Blue Monday-akkefietjes zoals de lekke fietsband van ED-verslaggeefster Vanda van der Kooi. En tot overmaat van ramp is op maandagochtend de fietsenmaker gesloten. Toeval dat het juist op deze dag gebeurt of gewoon pure pech.

Esther van Daal klaagde ook op Twitter over Blue Monday: ,,Zo’n ochtend dat je veel te laat bent, dichte mist hebt en alle stoplichten tegen......”

En Sven van der Hulst laat via Twitter weten de hele dag al chagrijnig te zijn. Hij wijt het maar aan Blue Monday.

Toch zijn er ook genoeg tweets van mensen te vinden die totaal geen last lijken te hebben van Blue Monday. ,,Niks geen Blue Monday”, twittert Carin Springelkamp. ,,Afgelopen weekend geslaagd voor m’n opleiding. Dus bijzonder happy.” Jan van Geffen merkt helemaal niets van Blue Monday. Integendeel zelfs.

ElluhZelluf maakt gewoon van Blue Monday iets positiefs: ,,Niet hoeven te krabben vandaag, hoezo Blue Monday? Omdenken noemt ze het.

Ook zijn er een heleboel bedrijven die heel slim inspelen op Blue Monday. Zo krijg je bij John Beerens vandaag tien procent extra korting op een stijltang, Gamma zegt: Blue Monday, dat zeg ik. En geeft klanten twintig procent keuze korting. Transavia ziet geen reden voor Blue Monday en post op Facebook een jaloersmakende foto van een blauwe cocktail op een hagelwit strand.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement