Volledig scherm
© Bert Jansen

Dennis S. uit Eindhoven vecht gebiedsverbod aan

DEN BOSCH - De bijna geliquideerde Eindhovenaar Dennis S. probeert via een kort geding af te dwingen dat hij snel weer naar zijn eigen huis mag. Burgemeester John Jorritsma heeft hem dat verboden, in december is een gebiedsverbod weer verlengd.

De man kreeg het verbod nadat hij in augustus zwaar onder vuur werd genomen bij zijn woning aan de St. Petrus Canisiuslaan. Het was niet de eerste keer, een jaar eerder lag hij ook onder vuur en hij is een keer thuis overvallen. Op advies van de politie en verzoek van de buurt vaardigde Jorritsma het verbod uit om de omgeving veilig te houden.

Dreiging
Advocaat Marcel Heuvelmans zei in de rechtbank dat dat overtrokken is. Zijn cliënt loopt al maanden gewoon rond in de stad, er is sinds augustus niks gebeurd, een politieonderzoek leverde niks op, dus waar is die dreiging? Die is er wel degelijk, vond de gemeente en beriep zich op een rapport van de politie.

Beveiligingsprogramma
Het verbod kan ook snel van tafel als S. meewerkt aan een beveiligingsprogramma. Heuvelmans moest daar om lachen; een andere client uit Oirschot kreeg ook zo’n aanbod wat neerkwam op een kastje met een alarmknop. S. zou ook openheid van zijn zaken moeten geven en dat doet hij niet. Volgens de politie is dat omdat hij in zware criminaliteit zit, maar dat is volgens S. helemaal niet waar. De gemeente zegt bezorgd te zijn om S. maar ook om zijn omwonenden en voorbijgangers.

De bestuursrechter doet over twee weken uitspraak.

Lees het hele artikel vrijdag in het ED of in de digitale krant