Volledig scherm
PREMIUM
David en Arjan © Joost Hoving

‘Dit kan de zwartepietendiscussie oplossen’

David en ArjanDavid en Arjan (r.) van geluksplatform 365 Dagen Succesvol delen hun lessen voor een leuker leven.

Wat nou als die hele zwartepietendiscussie de schuld is van Henny Huisman? Dat is minder vreemd dan je misschien denkt. In mijn hoofd ging het de afgelopen week zo: ik schaamde me kapot. Voor al die agressiviteit op straat, voor het uitzinnige rioolracisme op sociale media en op spandoeken, voor de ingegraven koppigheid en het totale gebrek aan inlevingsvermogen.

Die avond zaten we aan tafel en zoals altijd bespraken we voordat de maaltijd startte kort waar we die dag blij mee waren. Mijn dochter had haar antwoord paraat: ,,Win-win’’, zei ze. Verbaasd keken mijn lief en ik haar aan. Win-win? Als in: poeh-poeh of nou-nou?

Ze begon het uit te leggen. ,,We hebben het op school gehad over win-win. Je kunt pas zelf winnen als iemand anders wint. Zoek wat goed is voor iedereen!’’ Triomfantelijk keek ze rond, alsof ze zojuist het vuur had uitgevonden. En misschien was dat ook wel zo.

  1. The Voice Kids-coaches ‘vechten’ om George Michael-superfan Samuel (11)
    video

    The Voice Kids-coa­ches ‘vechten’ om George Mi­chael-superfan Samuel (11)

    George Michael-superfan Samuel (11) heeft vanavond met het grootste gemak meerdere stoelen omgedraaid gekregen tijdens de blind auditions van The Voice Kids. Hij zong echter geen nummer van zijn grote held maar tot grote verbazing van coaches Anouk, Marco Borsato, Ilse DeLange en Ali B de Nederlandstalige klassieker Stil in mij van Van Dik Hout. ,,Jij hebt iets in je waardoor ik gewoon moést draaien”, jubelde Borsato.