Volledig scherm
© Bouwvakkers op weg naar het pannenbier worden toegejuicht door toekomstig bewoners. FOTO KEES MARTENS/FOTOMEULENHOF

Hoogste punt én eerste bewoners Space-S Eindhoven

EINDHOVEN – Terwijl de bouwvakkers aan het pannenbier gaan voor het hoogste punt van Space-S (ruim zestig meter) op Strijp-S zijn de eerste van 402 bewoners hun nieuwe appartement al aan het inrichten.

Sinds 2013 is Steffi Schoondermark al betrokken bij het woonproject van Woonbedrijf en Stam + De Koning Bouw op Strijp-S.

Hoogste punt
Donderdag kreeg ze de sleutel, zaterdag gaat ze verhuizen, terug naar de stad waar ze opgroeide. Dus is ze met haar stiefmoeder en -zus druk aan het schilderen in het grijze blok 3 met de naam Prof. Carassohof aan de Schootsestraat.

Tegelijkertijd vormen aan de andere kant van het complex tussen Torenallee en Schootsestraat toekomstige bewoners een erehaag voor de bouwvakkers. Onder luid applaus, gejoel, geklap en het ploffen van confettibommen lopen de mannen tussen de rijen bewoners door. Op weg naar de barbeque met pannenbier voor het hoogste punt, zo'n 65 meter.

Groot contrast
Inrichten van de nieuwe flat aan de ene kant, het hoogste punt aan de andere, het contrast is groot. Schoondermark vindt het wel grappig. Het past ook bij het bijzondere project waar een duizendtal mensen al jaren bij betrokken is. "Dat is ook het unieke van het project. Je kent al veel bewoners nog voor je er woont."

De komende maanden levert bouwer Stam + De Koning dagelijks ongeveer zeven appartementen op. De laatste bewoners komen in maart.

Volledig scherm
© Steffi Schoondermark aan het werk in haar appartement met uitkijk op de Schootsestraat. FOTO KEES MARTENS/FOTOMEULENHOF