Volledig scherm
© Facebook politie Eindhoven

Jongen (9) bedreigt personeel Action in Eindhoven met mes

EINDHOVEN - Personeel van de Action aan de Hurksestraat in Eindhoven is afgelopen vrijdag door een 9-jarige Belgische jongen bedreigd met een mes. Dat meldt de politie Eindhoven op Facebook.

De jongen was meegenomen naar het kantoor van de Action omdat de alarmpoortjes af waren gegaan toen de jongen er doorheen liep. Het kind bleek verschillende gestolen goederen in zijn zakken te hebben. In het kantoor zag hij kans een mes te pakken dat daar lag. De jongen bedreigde het personeel en zwaaide met het mes. Toen het personeel het wapen afpakte greep de jongen een pen, waarmee hij stekende bewegingen maakte. Ook de pen werd daarop afgepakt.

Een kind jonger dan 12 jaar kan niet strafrechtelijk worden vervolgd. De jongen is wel meegenomen naar het politiebureau. Uit contact met de Belgische politie bleek dat de jongen al meerdere diefstallen had gepleegd en dat er verschillende hulpverleningsinstanties waren ingeschakeld.

De jongen is door de politie op het bureau gefouilleerd. Ze troffen geen wapens aan, wel een speen.

Action-filiaal aan de Hurksestraat in Eindhoven.
Volledig scherm
Action-filiaal aan de Hurksestraat in Eindhoven. © Jeroen Hendriks/fotomeulenhof
 1. Trump dreigt met sluiting social media-bedrijven na waarschuwing over misleidende tweets

  Trump dreigt met sluiting social me­dia-bedrijven na waarschu­wing over misleiden­de tweets

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft via Twitter gezegd dat hij social media-bedrijven wil aanpakken omdat die volgens hem Republikeinen de mond zouden snoeren. Hij dreigt de bedrijven door middel van wetgeving regels op te leggen of ze zelfs te sluiten. Eerder op de dag reageerde Trump al woedend op het besluit van Twitter om gebruikers te waarschuwen dat tweets van de president ‘mogelijk misleidende informatie’ bevatten.
 2. Slimme stuurwielen en stoelen: hoe de vernieuwde Mercedes E-klasse steeds bijdehanter wordt

  Slimme stuurwie­len en stoelen: hoe de vernieuwde Mercedes E-klasse steeds bijdehan­ter wordt

  Terwijl BMW de vernieuwde 5-Serie en 6-Serie in het zonnetje zet, onthult concurrent Mercedes-Benz aangepaste versies van de E-klasse. De cabriolet en de coupé, volgens het merk ‘meest emotionele’ versies van het grote luxemodel, zijn opgefrist en voorzien van allerlei slimme voorzieningen. Kleine tegenvaller: je kunt deze zomer nog niet van het nieuws genieten, want de nieuwelingen komen pas in het najaar naar Nederland.