Olly van Abbe bij het mausoleum van de familie Van Abbe
Volledig scherm
Olly van Abbe bij het mausoleum van de familie Van Abbe © Kees Marten/fotomeulenhof

Kunstenares Olly van Abbe uit Eindhoven overleden

EINDHOVEN - De Eindhovense kunstenares Olly de Vries-Van Abbe is vrijdagmorgen op 81-jarige leeftijd overleden in het Tilburgse Elisabeth-ziekenhuis. Zij was de oudste dochter van Albert van Abbe en de oudste kleindochter van Henri van Abbe, industrieel en de oprichter van het Van Abbe-museum.

  1. LIVE | Red Team: Nederland zo snel mogelijk in strengere lockdown; Avondklok voor 46 miljoen Fransen

    LIVE | Red Team: Nederland zo snel mogelijk in strengere lockdown; Avondklok voor 46 miljoen Fransen

    Voor het eerst zijn er meer dan 9000 positieve coronatests gemeld door het RIVM. Het totaal aantal opgenomen covidpatiënten is in de afgelopen 24 uur gestegen tot 2003, zestig meer dan een dag eerder. Daarvan liggen er 463 op de intensive care, dertien meer dan gisteren. Frankrijk heeft de avondklok die al was ingesteld voor een aantal grote steden uitgebreid naar 38 departementen. 46 miljoen Fransen krijgen er vrijdag middernacht mee te maken. In ons liveblog houden we je op de hoogte van het laatste coronanieuws. De berichten van de afgelopen dagen lees je hier terug.
  2. Observatieteam volgde Syriër die Duitser doodstak in Dresden, politiek verontwaardigd

    Observatie­team volgde Syriër die Duitser doodstak in Dresden, politiek verontwaar­digd

    De afgewezen asielzoeker uit Syrië (20) die twee weken geleden in Dresden zou hebben ingestoken op twee Duitse toeristen van wie er een overleed, werd gevolgd door een observatieteam. Dat maakten politie en justitie vanmiddag bekend. Het nieuws veroorzaakt politieke verontwaardiging en een discussie over de vraag of het drama voorkomen had kunnen worden en of het uitzettingsverbod herzien moet worden.