Volledig scherm
PREMIUM
Er komt een keurmerk voor (telefonische) verkopers van energie. © Thinkstock

Malafide energieverkoop aanpakken met keurmerk: ‘Meer grip en controle nodig’

Een register voor transparante energiehandel moet de malafide verkoop van energiecontracten tegengaan. Het bijbehorende keurmerk is een belangrijke eerste stap naar zelfregulering op de markt. ,,We kunnen niet alle problemen in een keer uitbannen.’’

Lang werd gesproken over een manier om misstanden in de energieverkoop tegen te gaan, vertelt Patrick Jordens van de Stichting Integriteit en Transparantie Energiemarkt. En het was niet eenvoudig om alle neuzen van energieleveranciers zoals Essent en Eneco, maar ook verkoopkanalen zoals Improvers en Minder.nl, dezelfde kant op te krijgen. Toch is het er nu: een speciaal transparantiekeurmerk voor tussenpartijen die energie aan de man brengen.

  1. Na de boeren nu de bouwvakkers: 'Acties tegen stikstofbeleid op Malieveld’
    PREMIUM

    Na de boeren nu de bouwvak­kers: 'Acties tegen stikstofbe­leid op Malieveld’

    In navolging van de boeren bereidt nu ook de bouwsector grootschalige acties voor om tegen het stikstofbeleid van de regering te protesteren. Vanuit onder meer Staphorst is de stichting Grond in Verzet in oprichting, en binnen een etmaal schaarden zo’n vijfduizend bedrijven, bouwvakkers en aannemers zich achter de actiegroep. Een datum voor een landelijk protest, wellicht op het Malieveld, is al gekozen: 30 oktober.