Kerstmarkt.
Volledig scherm
Kerstmarkt.

Meerdere kerstmarkten in Eindhoven

EINDHOVEN - Ook in Eindhoven worden er diverse kerstmarkten georganiseerd. Zaterdag 10 december is het kerstmarkt in Tongelre, op het buitenterrein van de Wasvenboerderij. Een dag later, op zondag 11 december, vindt de negende editie van de 'Wilhelmina Winterplein Kerstmarkt' plaats.

De kerstmarkt bij de Wasvenboerderij, op Celebeslaan 30, duurt van 13.00 tot 17.30 uur. Er zijn zo'n vijftig kraampjes te vinden waar streekproducten, kerststukjes, kaarsen, sieraden, zeep en andere producten worden verkocht. Kinderen kunnen onder begeleiding knutselen en deelnemen aan een speurtocht. Ook treden er koren op en wordt er een kerstverhaal voorgelezen.

Op het Wilhelminaplein duurt de kerstmarkt van 12.00 tot 18.00 uur. Daar zijn tal van kraampjes te vinden, waar diverse (kerst)producten aangeboden worden. Er zijn eveneens optredens van verschillende muziekverenigingen. De toegang is gratis.

 1. Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmokkel in auto’s met geheime bergruimtes
  PREMIUM
  Update

  Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmok­kel in auto’s met geheime bergruim­tes

  In het Belgische Genk is de Koerdische familie van de 42 dagen lang ontvoerde 13-jarige jongen een bekende naam in het criminele milieu. De familie raakte geregeld verwikkeld in drugsonderzoeken. Vooral M.T., de oom van de ontvoerde jongen, was een zwaargewicht en zit nu een celstraf van 15 jaar uit. De familie liet drugs via containers naar de havens van Antwerpen of Rotterdam komen. De cocaïne werd versneden en vacuüm verpakt in verborgen opslagplaatsen in Genk, Hasselt en As.
 2. Duizenden demonstranten tegen politiegeweld: Dam in Amsterdam bomvol
  Politiegeweld Amerika

  Duizenden demonstran­ten tegen politiege­weld: Dam in Amsterdam bomvol

  In Amsterdam is vandaag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse arrestant George Floyd (46) in Minneapolis. Op beelden is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol stond met duizenden mensen. Op Twitter vragen vele mensen zich af of een dergelijke massale bijeenkomst in deze tijden wel zo’n goed idee is. Minister Grapperhaus noemt de drukte op de Dam buiten echt de perken. Hij noemt het ,,pijnlijk voor alle mensen die zich de afgelopen weken wel aan de coronamaatregelen hebben gehouden”, zegt justitieminister Ferd Grapperhaus. Burgemeester Halsema zag echter geen reden om in te grijpen. ,,De vrijheid van demonstratie is een groot goed in Amsterdam’’, zo liet haar woordvoerder weten.