Volledig scherm
© ANP

Nieuwe aanhouding in proces tegen Taghi

De politie heeft deze week een 33-jarige man uit Utrecht opgepakt die wordt verdacht lid te zijn van de criminele organisatie van Ridouan Taghi. De verdachte zou betrokken zijn geweest bij een aanslag op een spyshop in Nieuwegein.

De Utrechter is dinsdag al aangehouden in het zogeheten Marengo-onderzoek naar moorden en pogingen tot moord binnen en buiten het criminele milieu. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de voorbereiding van een aanslag met een bazooka of handgranaten op een spyshop in Nieuwegein in 2015. Een medewerker van deze spyshop werd op 9 september van dat jaar geliquideerd.

De opdracht voor deze liquidatie en de aanslag op de spyshop zijn vermoedelijk gegeven door Ridouan Taghi, de voortvluchtige hoofdverdachte in het Marengo-proces. Voor informatie die leidt tot zijn aanhouding is een beloning uitgeloofd van 100.000 euro.

De aangehouden Utrechter wordt ook verdacht van deelname aan de criminele organisatie van Taghi. De rechter-commissaris heeft hem vandaag voor twee weken in bewaring gesteld.

  1. Automobilist vlucht met 240 km/u voor de politie, maar komt vervolgens met een lege tank te staan

    Automobi­list vlucht met 240 km/u voor de politie, maar komt vervolgens met een lege tank te staan

    Wie het laatst lacht lacht het best, zullen agenten van Franse politie hebben gedacht toen zij de bestuurder van een bliksemsnelle Mercedes AMG staande willen houden. De bestuurder ging er vandoor met een snelheid van 240 km/u, en voor even hadden de agenten het nakijken. Totdat de snelheidsduivel even verderop zonder benzine kwam te staan. Zijn auto werd onmiddellijk in beslag genomen.