Politie in Utrechtse Sterrenwijk met man en macht op zoek naar gevluchte plofkrakers

VIDEODe politie heeft de nacht van zaterdag op zondag in Utrecht een grote zoekactie op touw gezet naar de inzittenden van een Audi met Duitse kentekenplaten. Deze auto was vermoedelijk betrokken bij een plofkraak eerder in de nacht in Duitsland.

De vlucht van de plofkrakers eindigde in de Utrechtse Sterrenwijk. Daar lieten de verdachten de auto achter in de Orionstraat. Agenten doorzochten met honden en zaklampen de buurt. De politiehelikopter hing zeker een uur lang boven de wijk. De vermoedelijke plofkrakers werden echter niet meer gevonden. De Audi werd eerst nog gecontroleerd op de  aanwezigheid van explosieven en daarna weggesleept.

De Audi in de Utrechtse Orionstraat die vermoedelijk gebruikt is door plofkrakers in Duitsland.
Volledig scherm
De Audi in de Utrechtse Orionstraat die vermoedelijk gebruikt is door plofkrakers in Duitsland. © Koen Laureij
De politie zette speurhonden in, maar de vermoedelijke plofkrakers werden niet meer gevonden.
Volledig scherm
De politie zette speurhonden in, maar de vermoedelijke plofkrakers werden niet meer gevonden. © Koen Laureij
 1. Trump dreigt met sluiting social media-bedrijven na waarschuwing over misleidende tweets

  Trump dreigt met sluiting social me­dia-bedrijven na waarschu­wing over misleiden­de tweets

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft via Twitter gezegd dat hij social media-bedrijven wil aanpakken omdat die volgens hem Republikeinen de mond zouden snoeren. Hij dreigt de bedrijven door middel van wetgeving regels op te leggen of ze zelfs te sluiten. Eerder op de dag reageerde Trump al woedend op het besluit van Twitter om gebruikers te waarschuwen dat tweets van de president ‘mogelijk misleidende informatie’ bevatten.
 2. Slimme stuurwielen en stoelen: hoe de vernieuwde Mercedes E-klasse steeds bijdehanter wordt

  Slimme stuurwie­len en stoelen: hoe de vernieuwde Mercedes E-klasse steeds bijdehan­ter wordt

  Terwijl BMW de vernieuwde 5-Serie en 6-Serie in het zonnetje zet, onthult concurrent Mercedes-Benz aangepaste versies van de E-klasse. De cabriolet en de coupé, volgens het merk ‘meest emotionele’ versies van het grote luxemodel, zijn opgefrist en voorzien van allerlei slimme voorzieningen. Kleine tegenvaller: je kunt deze zomer nog niet van het nieuws genieten, want de nieuwelingen komen pas in het najaar naar Nederland.