Volledig scherm
Studenten presenteren een plan voor de binnenstad. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Prikkelende ideeën studenten TU/e voor de binnenstad van Eindhoven

EINDHOVEN - TU/e-studenten dachten op verzoek na over een manier om de binnenstad van Eindhoven een boost te geven. Dat leidde tot enkele prikkelende ideeën.

Boomachtige vormen met plateaus en loopbruggen geven de mogelijkheid om de bovenverdieping van de winkels aan de Demer in de binnenstad van Eindhoven te bereiken. Daar zou je kunnen wonen en werken. Glazen 'boomkruinen' beschermen winkelend publiek tegen de regen. Of juist meer bomen en een open pad op hoogte, door de hele binnenstad, met op plateautjes veel groen.

Aantrekkelijker centrum
Het zijn ideeën die studenten van de TU/e bedachten om het centrum aantrekkelijker te maken én de nu lege verdiepingen toegankelijker. Ze presenteerden hun werk donderdag aan de gemeente, winkeliers en opdrachtgever Onno Renaud. "Ik vind dat er van onderaf meegedacht moet worden, dus ik ging op zoek naar een partij die zonder belemmeringen kon nadenken over oplossingen." Renaud kwam terecht bij de Bouwkundewinkel van de TU/e waar studenten als keuzevak opdrachten voor non-profit organisaties en particulieren doen.

De studenten begonnen met het idee om de Demer te overkappen, maar kwamen uiteindelijk met de boomachtige pilaren en de loopbrug. Waardoor op sommige plaatsen de eerste verdieping bereikbaar wordt. Nu kan dat niet omdat je dan door de 's avonds gesloten winkels moet.

Of er iets van dit alles gerealiseerd gaat worden? Voor Renaud is dat niet het belangrijkste. "Ik wil alle betrokkenen graag prikkelen om erover na te denken."

Volledig scherm
De TU/e-studenten (vlnr) Joseph Tjong-Ayong, Ilke Broers, Peyvand Taremi, Stefan Dermaux en Tom Verbong met hun ideeën voor de Demer. © Jurriaan Balke/fotomeulenhof
Volledig scherm
Studenten presenteren een plan voor de binnenstad. © Fotopersburo van de Meulenhof BV
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement