Volledig scherm
Alexander van Hattem.

PVV: alleen in raad met een goede lijst

STEENSEL - Alleen als in een gemeente voldoende geschikte kandidaten beschikbaar zijn, zal de PVV daar in maart 2018 meedoen aan de volgende raadsverkiezingen. Dat zegt Alexander van Hattem uit Steensel, fractievoorzitter van de PVV-fractie in provinciale staten in Brabant en lid van de Eerste Kamer.

"Als we in een gemeente maar één kandidaat hebben, dan kan je daar niet meedoen. Ons uitgangspunt is dat we wel een aantal geschikte mensen moeten hebben", stelt Van Hattem. "We hopen erop dat zoveel mogelijk mensen zich zullen aanmelden."

Dat de PVV in zoveel mogelijk gemeenten wil meedoen bij de komende raadsverkiezingen maakte PVV-leider Geert Wilders zaterdag bekend. Nu is de partij alleen in de raden van Den Haag en Almere vertegenwoordigd. Het is volgens Van Hattem 'nog veel te vroeg' om het al over namen van mogelijke kandidaten te hebben. "Dat moet zich nog allemaal uitkristalliseren. Het is nu vooral zaak om mensen op te roepen om hun belangstelling te tonen."

Van Hattem zegt dat de verschillende provinciale fracties van de PVV betrokken zullen worden bij het selecteren en begeleiden van potentiële lokale kandidaten voor een raadszetel.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement