Volledig scherm
© Thinkstock

Reizen naar Berlijn, Parijs en Londen staan weer op programma Brabantse middelbare scholen

HELMOND/EINDHOVEN - Het werd begin dit jaar door sommige middelbare scholen als een risico gezien: reisjes naar Europese hoofdsteden. Vanwege de aanslagen en terreurdreiging ging er links en rechts een streep door Londen, Parijs en Berlijn. Bestemmingen die nu weer op het programma staan bij verschillende scholen, blijkt uit een rondgang.

'Geen issue'
"Er zijn geen reizen geschrapt. We laten ons leiden door de actuele situatie", zegt Ingrid van Zuijdam, onderwijsdirecteur locatie Henegouwenlaan van het Stedelijk College Eindhoven. "Dit speelt wel bij ouders, maar in gesprekken komen we er samen uit. Het is momenteel geen issue." Bij het Varendonck College in Asten-Someren is voor komend jaar nog geen besluit genomen, meldt een woordvoerster. "We houden de ontwikkelingen in de gaten." Eerder werd een reis naar Parijs omgezet in een trip naar Normandië.

'Geen glazen bol'
"De buitenlandse reizen staan weer gewoon op het programma", reageert directeur Onderwijs Wim Krijbolder van het Pius X College in Bladel. "Met uitzondering van Frankrijk, waar de noodtoestand heerst. Dus geen Parijs, maar wel bijvoorbeeld Berlijn, Londen, Marokko en India. Ik heb geen glazen bol. Maar we willen onszelf niet opsluiten of af laten schrikken."

Het Dr.-Knippenbergcollege en het Carolus Borromeus College in Helmond schrapten in maart de reizen naar Londen, Parijs en Berlijn vanwege de aanslagen in Brussel. Het Carolus koos vervolgens voor Nice en München. Opmerkelijk, omdat in beide steden terroristische aanslagen plaatsvonden. "Overal kan iets gebeuren", reageerde eerder directeur Dorine Pepping. "We kiezen ervoor niet naar hoofdsteden te gaan met grote stations, luchthavens en metrostations." Op de Knip is met Edinburgh een alternatief gevonden.

Lees maandag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement