Volledig scherm
Inge Wannet op Strijp-S foto Paul Hoes

Ronddolen op donker Strijp-S in theaterstuk '#Vechtersbazen'

EINDHOVEN - Op de plek waar ooit het licht gemaakt werd maakte Inge Wannet een uniek theaterstuk over licht en donker.

Bezoekers krijgen een koptelefoon op en belanden in een filmisch stuk. Vanaf 7 december. De achtste verdieping van het Veemgebouw? Iemand een idee wat daar gebeurt of wat daar te zien is? Inge Wannet (1985) verklapt niks, zegt ze, behalve dat haar theaterstuk '#Vechtersbazen' zich voor een deel daar afspeelt. En ook beneden op straat, allemaal op Strijp-S.

De Amsterdamse theatermaakster draait mee onder de vleugels van thinX, een project van het Eindhovense Parktheater dat jonge regisseurs in staat stelt vernieuwende voorstellingen te maken.

Wannet, thuis in locatietheater, liet zich voor haar nieuwste stuk inspireren door Strijp-S. ,,#Vechtersbazen gaat over licht en donker. En aan wie het is om te bepalen hoe de toekomst eruit mag zien. Daar zit een directe link met Strijp-S, waar door Philips veel belangrijke zaken zijn ontwikkeld."

'#Vechtersbazen' van Inge Wannet, woensdag 7 december t/m 10 december. Elke dag om 19u en 21u. Op 7 december zijn er try-outs. Première: donderdag 8 december 21 uur. Via Parktheater zijn (à 15 euro) kaartjes te koop.

Lees het hele artikel donderdag in het ED of in de digitale krant

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement