Volledig scherm
© Thinkstock

Rondgang regio: Ouders verliezen het van de smartphone (video)

EINDHOVEN - De smartphone uit tijdens het eten en niet mee naar bed als ze gaan slapen. Ouders doen hun best om de hang naar het mobieltje bij tieners te beteugelen. Maar werkt het ook? Het beperken van het gebruik van de smartphone is een worsteling van veel ouders. Dat blijkt uit een rondgang op straat en tientallen reacties op een oproep via deze website.

Deskundigen stelden eerder deze week in het ED dat het smartphone gebruik onder tieners zorgwekkend is. Vooral het langdurig staren naar de schermpjes voor het slapen gaan is gevaarlijk. Twintig procent van de tieners zou kampen met lichamelijke klachten, bijvoorbeeld door slaapgebrek.

Maar wat te doen? Met die vraag zitten veel ouders. Want de controle op de mobiele activiteiten van hun kroost is gering. Zo smokkelen tieners hun mobieltje toch mee naar de slaapkamer of bezwijken ouders omdat ze ook niet willen dat hun kind het buitenbeentje van de school is.

Lees het hele artikel vrijdag in het ED of in de digitale krant

Het ED onderzoekt nader hoe het nu precies zit met het telefoongebruik onder kinderen. Veel kinderen slapen met hun smartphone wat kan leiden tot slaapstoornissen. Wij horen graag uw mening over dit onderwerp. Wilt u de korte vragenlijst invullen? http://www.ed.nl/regio/eindhoven/peiling-ed-hoe-controleert-en-beperkt-u-het-smartphonegebruik-van-uw-kind-1.6697401
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement