Volledig scherm
Het Wereldhuis in Gestel heeft een riante speelgoedafdeling. Kees Martens/fotomeulenhof

Sint is vaste klant bij de kringloop in Eindhoven

EINDHOVEN - Pakjesavond hoeft geen onverantwoord grote aanslag op de portemonnee meer te betekenen. "Voor een tientje ga je hier met een aardig mandje vol speelgoed naar huis", zegt Toine Velge. De verkoopleider van kringloopwinkel Karoesell ziet het de afgelopen jaren steeds drukker worden in de zaak aan de Woenselse Edisonstraat.

"Veel mensen met een smalle beurs. Maar er zijn ook genoeg klanten die hier hun grote BMW voor de deur parkeren. De schaamte om bij de kringloop te kopen is al lang overwonnen."

Het Goed
Hans van den Born showt de speelgoedcollectie van Het Goed op industrieterrein De Hurk. Hier en daar vallen gaten op de schappen. Van den Born: "We moeten alle zeilen bijzetten om ze gevuld te houden." Harde cijfers heeft regiomanager Erik Alberts niet voorhanden, maar dat Sinterklaas steeds vaker de weg naar Het Goed weet te vinden, is volgens hem helder.

Ook goed
Bij de Grootste Bazar aan de rondweg in Stratum zoekt mevrouw A. Bosch naar een puzzeltje. Prijzen schommelen rond een euro. Ook haar beurs is niet al te breed, zegt ze. Maar dat is niet de belangrijkste reden dat ze surprises koopt waarmee al minstens één kind eerder is verblijd. Voor Bosch gelden ook principes: "We hébben al zo veel. Gebruikt is toch ook goed?"

Wereldhuis
Ook het Wereldhuis doet steeds betere zaken in de feestmaand. "Enkele weken terug hadden we hier een speelgoedmarkt. Het liep werkelijk storm. Op één dag verkochten we voor 660 euro. Dat is nooit eerder vertoond", zegt vrijwilligster Ria van Balen, terwijl ze druk doende is een stukje speelgoed op te poetsen.

Lees het hele artikel zaterdag in het ED of in de digitale krant.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement