Volledig scherm
© Bert Jansen

Skaeve Huse in Eindhoven bijna klaar voor bewoning (video)

EINDHOVEN - De twaalf Skaeve Huse op Croy in Eindhoven, eenpersoons huisjes voor mensen die voor structurele overlast zorgen in hun woonomgeving, zijn zo goed als klaar.

Volgens woordvoerster Sietske Aussems van woningcorpororatie Sint Trudo worden de woningen en het terrein eromheen volgende week opgeleverd. De eerste bewoner neemt voor het eind van deze maand zijn intrek in een van de pandjes.

Een selectiecommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente, Trudo en de politie, buigt zich over de vraag wie de volgende bewoners worden. Het is de bedoeling dat het parkje met Skaeve Huse, pal langs de randweg, geleidelijk aan bewoond wordt, met om de paar weken een nieuwkomer.

Huur
De huur van de huisjes gaat zo'n 350 euro bedragen. Daarvoor krijgt de bewoner een huiskamer met keukenblok en ruimte voor een bed, een badkamer met douche en wastafel en een bergruimte. De totale oppervlakte van de woning met puntdak (met daarop zonnepanelen) bedraagt 33 vierkante meter. De huisjes zijn goed geïsoleerd, hebben vloerverwarming en een linoleum vloerbedekking.

De Skaeve Huse, elk in een eigen kleurtje, staan in een groene omgeving, met speelse paadjes en flink wat bomen. Rondom het terrein ligt een sloot; er is slechts één toegangsweg. Een beheerder houdt vanuit zijn eigen ruimte op het terrein, pal achter de slagboom, een oogje in het zeil.

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
De eerste 6 Skaeve Huse in Eindhoven
Volledig scherm
De eerste 6 Skaeve Huse in Eindhoven © Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
De twaalf Skaeve Huse op Croy in Eindhoven, eenpersoons huisjes voor mensen die voor structurele overlast zorgen in hun woonomgeving, zijn zo goed als klaar.