Volledig scherm
De kandidaten van de Nationale Wetenschapsquiz 2016. © Robert Lagendijk

Speel mee met de Nationale Wetenschapsquiz 2016

EINDHOVEN - De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de VPRO organiseren dit jaar voor de 23ste keer de Nationale Wetenschapsquiz. De opnames voor de quiz waren zaterdagavond in het Klokgebouw in Eindhoven.

Drie duo's strijden tegen elkaar aan de hand van 11 wetenschappelijke vragen. Hoogleraar psychiatrie Iris Sommer neemt het samen met stand-up comedian Tex de Wit op tegen de andere twee teams. Fysicus Reinoud Lavrijsen van de TU/e vormt een duo met muzikante Frédérique Spigt, en hoogleraar cybersecurity Michel van Eeten verbindt zich aan schrijfster Simone van Saarloos.

De quiz wordt gepresenteerd door Ionica Smeets en Pieter Hulst en wordt op zondag 25 december om 20.20 uur uitgezonden op NPO2.

Hoe doet u mee?
U kunt op twee manieren meedoen aan de quiz. Tot een week voorafgaand aan de uitzending kunt u individueel of als groep antwoorden insturen aan NWO of u kunt tijdens de uitzending op 25 december online meespelen op uw tablet of laptop via het zogeheten tweede scherm. Uit alle deelnemers worden winnaars getrokken. De winnaars worden direct na de uitzending bekendgemaakt op de website van de VPRO en NWO.

Wat kunt u winnen?
Individuele inzenders maken kans op een weekend Amsterdam voor 2 personen met een rondleiding langs de restauratie-ateliers van het Rijksmuseum. Winnaars van de groepsprijs gaan naar Naturalis en krijgen een flitscollege over Tyrannosaurus rex Trix. Als u op 25 december via het tweede scherm meespeelt, maakt u kans op een robotdinosaurus.

Speel mee
Ga naar deze website en vul daar uw antwoorden in. Zorg ervoor dat uw antwoorden uiterlijk op 18 december om 23.59 uur binnen zijn. De antwoorden op de vragen zijn 25 december te zien in de uitzending en staan na afloop op deze website.

Volledig scherm
Presentatoren Ionica Smeets en Pieter Hulst. © Robert Lagendijk
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement