Volledig scherm
Zo zou het station Eindhoven Acht/Eindhoven Airport eruit kúnnen komen te zien. Het voorbeeld dat gebruikt is voor de illustratie is het station Goffert in Nijmegen. © Gemeente Eindhoven, Brainport City

Station Acht komt bij Anthony Fokkerweg Eindhoven

EINDHOVEN - Het nieuwe station Eindhoven Acht/Eindhoven Airport moet aan de Anthony Fokkerweg komen te liggen. Daar zijn ook een HOV-busstation en Park & Ride-parkeerplaatsen gepland. De gemeente Eindhoven hoopt dat het belangrijke reisknooppunt er in 2020-22 ligt.

Dat zei projectleider Brainport City Ronald Rijnen dinsdagavond tegen leden van de gemeenteraad tijdens een presentatie. Brainport City is een verzameling van 66 projecten zoals de ontwikkeling van het stationsgebied en de binnenstad, het hoogwaardig openbaar vervoer, de wegenstructuur rond Eindhoven Airport en de groene omgeving in de gemeenten rondom de stad.

Groei
Het station Acht is belangrijk vanwege de groei van Eindhoven Airport. Naast het verbeteren van de bereikbaarheid via de wegen, wordt er ook gewerkt aan verbetering van het openbaar vervoer.

Nijmegen
In de situatie in Acht is een foto geplakt van station Goffert in Nijmegen. Officiële naam: multimodaal transferpunt Acht. Rondom het station moeten parkeerplaatsen komen voor wie de trein naar Eindhoven of de HOV-lijn naar Eindhoven Airport wil nemen.

Uiteindelijk moet het project wel op het meerjareninvesteringsplan van het rijk terechtkomen. Of dat eind dit jaar al gebeurt, is nog onzeker.