Volledig scherm
© Cris Sohier

Steeds meer WhatsApp buurtpreventiegroepen in de regio, hoeveel in jouw gemeente? (kaart)

EINDHOVEN - Eindhoven heeft de meeste WhatsApp buurtpreventiegroepen van de regio Zuidoost-Brabant. In de gemeenten Nuenen, Asten, Someren en Cranendonck zijn nog geen preventiegroepen actief.

Een verdacht persoon in de buurt, een mogelijke inbraak of een vernieling: steeds meer buurtbewoners delen deze informatie onderling in een WhatsApp buurtpreventiegroep. Momenteel zijn er ruim 5.700 van dit soort groepen actief, blijkt uit gegevens die LocalFocus van WhatsApp Buurtpreventie (Wabp) heeft ontvangen. Op die site kunnen initiatiefnemers hun groep aanmelden en beheren.

Na Eindhoven zijn in onze regio in Geldrop-Mierlo de meeste groepen actief, namelijk 26. Daarna volgt Veldhoven met 25 preventiegroepen en Valkenswaard met 13 groepen. Bekijk op de kaart hoeveel WhatsApp buurtpreventiegroepen er in jouw gemeente actief zijn.

Dit overzicht gaat alleen over bij Wabp.nl-aangesloten initiatieven. Lokale initiatieven - al dan niet ondersteund door de gemeente/politie - die niet zijn aangemeld zitten hier niet bij.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement