Volledig scherm
© Menno Boon/beeldwaren.nl

Studentenvakbond gaat discussie aan met The Student Hotel Eindhoven

EINDHOVEN - Studenten die huren bij The Student Hotel betalen veel geld, maar er is geen sprake van huurbescherming. De hotelaccommodatie valt immers niet onder het huurrecht. De Landelijke Studentenvakbond gaat de discussie aan, net nu The Student Hotel in Eindhoven opengaat.

,,The Student Hotel ondergraaft de afspraken die we in Nederland gemaakt hebben. De puntentelling om de huur te bepalen geldt er niet en er is geen bescherming van de huurders", aldus voorzitter Jarmo Berkhout van de Landelijke Studentenvakbond (LSvb).

The Student Hotel en wethouder Yasin Torunoglu noemen deze vorm van studentenhuisvesting 'aanvullend', naast de gewone kamers. Vooral buitenlandse studenten kiezen uit eigen vrije wil voor een dure kamer zonder de rechten van een huurder, aldus een woordvoerder van het hotel.

Het nieuwe The Student Hotel aan het Stationsplein telt 400 kamers en is bijna 80 meter hoog. Op de begane grond komt een publiek toegankelijke horecavoorziening. Een kamer kost 70 euro per nacht of 680 euro per maand. Dat is inclusief een leenfiets en andere voorzieningen. Het bedrijf beheert sinds 2012 hotels in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Maastricht en Groningen.

The Student Hotel zegt dat klanten de beschikking krijgen over een volledig ingerichte kamer, een leenfiets en voorzieningen zoals een studie- en loungeruimte, een restaurant en dergelijke. ,,We zijn geen reguliere studentenhuisvester, maar een volwaardig hotel. Daarom vallen we ook onder een andere wetgeving."

Een woordvoerder van wethouder Yasin Torunoglu laat weten dat hij The Student Hotel ziet als een 'welkome toevoeging' aan de studentvoorzieningen.

  1. Nederlandse Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legendarisch hotel

    Nederland­se Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legenda­risch hotel

    Zijn beslissing om nu eens niet bij particulieren te overnachten maar in het prestigieuze Hotel Nacional de Cuba, is Govert van der Linden (60) uit Amsterdam wel heel duur komen te staan. Uit de kluis in zijn hotelkamer in het centrum van Havana verdween minstens 1000 euro van zijn vakantiebudget. ,,Ik wil de locals graag helpen, ook financieel, maar dan wel op eigen initiatief’’, verzucht de onfortuinlijke vakantieganger.