Volledig scherm

Uitstel voor plan verplaatsen ambulances Zuidoost-Brabant (poll)

EINDHOVEN - De verplaatsing van enkele ambulanceposten in de regio, waaronder die in Maarheeze en Best, stuitte donderdag op enig verzet van de burgemeesters van die dorpen. Dat gebeurde tijdens de bespreking van het spreidingsplan ambulances in de bestuursvergadering van de Veiligheidsregio.

De burgemeesters van Best, Cranendonck en Oirschot willen eerst precies weten wat de gevolgen zijn van die nieuwe locaties voor hun gemeenten, voordat zij akkoord gaan met de plannen. In de eerstvolgende bestuursvergadering wordt dat inzicht gegeven, zo luidde de toezegging. Ook wordt dan besloten of het plan door kan of niet.

Aanrijtijden
De verplaatsing van de posten is slechts één onderdeel van het spreidingsplan, dat een verbetering beoogt van de opkomsttijden van ziekenwagens in de regio. Het aantal ambulances wordt in de komende jaren uitgebreid van 32 naar 37. Tevens worden 30 extra chauffeurs en verpleegkundigen ingezet. Met het plan is een uitgave van ruim 2 miljoen euro gemoeid, exclusief de kosten voor de ambulances. Voor drie ton wordt, samen met de zorgverzekeraars, nog dekking gezocht. De bekostiging van ambulances komt op rekening van de zorgverzekeraars.

Lees vrijdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement