Volledig scherm
Schaatsplezier op de ijsbaan in Gemert, januari 2014. archieffoto René Manders

Weer volop ijsbanen in de hele regio

EINDHOVEN - Jarenlang hadden veel ijsbanen het financieel moeilijk, maar daar is dit jaar veel minder sprake van. Bijna allemaal gaan ze weer door. Waar het Helmond Winterfestijn de sponsoring dit jaar niet rond kreeg, trekken de meeste andere schaatsfeesten de chocomel en glühwein zeker weer open.

Oirschot
"Op 16 december trappen we af met een grandioze opening", weet Frans Smetsers van Oirschot Winterparadijs over de tiende editie. De financiële problemen die er voorheen waren – er werd zelfs gecollecteerd om de eindjes aan elkaar te knopen – zijn met zeshonderd vierkante meter ijs en een uitgebreid activiteitenprogramma verdwenen.

Gemert
Het Winterpleinfestijn Gemert kent ook geen financiële rompslomp. De organisatie heeft zelfs een sponsorcontract voor drie jaar binnengesleept, waar ze 'enorm trots' op is en waarmee de begroting voor de komende jaren geen pijnpunt is.

Valkenswaard
Valkenswaard on Ice pakt het deze editie anders aan, zegt Hub Janssen van de organisatie. "We gaan voor een intiemere aankleding, met een après-skihut. We gaan echt een winterse sfeer neerzetten." Ook krijgen straks drieduizend schoolkinderen schaatsles op de achthonderd vierkante meter tellende schaatsbaan.

Veldhoven
'Echt Veldhovenz On Ice' gooit het op de (bedrijfs)feesten. Ad Michielsen: "Er is discoschaatsen en een soort curling met bierkratten voor bedrijven. ASML komt met buitenlandse klanten, van wie sommige zelfs nog nooit echt ijs hebben gezien."

Geldrop
In Geldrop is het dit jaar voor de vijfde keer op rij schaatsen geblazen. Wintersfeer Geldrop-Mierlo heeft enkele grote sponsoren achter zich en komt met een bomvol programma 'voor jong en oud'.

Eindhoven
Ook in Eindhoven is straks van alles te doen. "We gaan voor een knusse, dorpsplein-achtige sfeer en ook is er de kerstmarkt op het Catharinaplein", meldt Robert ten Cate van het Fijne Feestdagen Festival, dat de sponsoring rond heeft. "Met het programma zijn we nog druk bezig."

Son en Breugel
IJsfeest Son en Breugel kan ook doorgaan, met 'een klein voorbehoudje', volgens woordvoerder Camille Appels. De organisatie zit wel al in de laatste fase van de werving.

Best
Best Gezellig Winterfestijn is ook nog druk bezig met het werven van sponsoren, maar hoopt deze week groen licht te kunnen geven. "We hebben het voor 95 procent rond", aldus Martijn van Dijck.

Reusel
Winterfeesten 2016 in Reusel-De Mierden. Van 8 december 2016 tot en met 6 januari 2017 is de schaatsbaan van maar liefst 700 m2 geopend. Hiermee heeft Reusel de grootste schaatsbaan van Brabant. De verwachting is dat zo’n 20.000 bezoekers er hun schaatsplezier zullen beleven.

Deurne
Het IJsfeest Deurne vindt dit jaar niet plaats; die ijsbaan is er om het jaar.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement