Volledig scherm
PREMIUM
Willibrord Frequin © Erik Smits

Willibrord Frequin: Ik ontplof niet meer als ik geen voorrang krijg

interviewHij versloeg het wereldnieuws vanuit Biafra en Argentinië, maar werd bekend door zijn kwajongensstreken. ,,Het is een saaie bedoening geworden op de televisie’’, vindt Willibrord Frequin (77).

Vanavond is het weer zover: Willibrord Frequin houdt z’n traditionele afscheidsdiner. Dan schuiven de kinderen en kleinkinderen aan bij hem en zijn partner Gesina thuis. Aan de grote tafel wordt gegeten, gedronken en gepraat, veel gepraat. ,,We vertellen moppen, lachen veel, maar hebben ook diepgaande gesprekken”, stelt Frequin. ,,Over het leven, de dood, de toekomst van de kinderen. We doen het elke drie maanden, inclusief een rondje ‘wat zou je nog tegen je vader willen zeggen of willen vragen?’”

  1. Buma als de broer van Baudet
    PREMIUM

    Buma als de broer van Baudet

    Ik verbaas me al een tijdje over de politieke koers van Sybrand Buma en het CDA. Zijn partij zit in het kabinet. Hij zat aan de onderhandelingstafel toen de kabinetsplannen werden gevormd. Hij zit in het centrum van de macht. Maar Buma blijft maar doen alsof dit helemaal niet zo is. Hij drukt iedereen die ontevreden en boos is tegen zijn borst, kakelt over de ‘elite’ die ‘de gewone man’ niet meer snapt. Wil om onduidelijke redenen die twintig Gele Hesjes die er in Nederland rondlopen mee laten praten over de klimaatplannen. Maar ondertussen was hij de afgelopen maanden een van de weinigen die te vuur en te zwaard de afschaffing van de dividendbelasting verdedigde; toch één van de plannen waar ‘de gewone man’ het kwaadst om is geworden. En verhoogt het kabinet het lage btw-tarief, nog zo’n maatregel die ‘de gewone man’ in zijn portemonnee gaat voelen.