Volledig scherm
PREMIUM
Willibrord Frequin © Erik Smits

Willibrord Frequin: Ik ontplof niet meer als ik geen voorrang krijg

interviewHij versloeg het wereldnieuws vanuit Biafra en Argentinië, maar werd bekend door zijn kwajongensstreken. ,,Het is een saaie bedoening geworden op de televisie’’, vindt Willibrord Frequin (77).

Vanavond is het weer zover: Willibrord Frequin houdt z’n traditionele afscheidsdiner. Dan schuiven de kinderen en kleinkinderen aan bij hem en zijn partner Gesina thuis. Aan de grote tafel wordt gegeten, gedronken en gepraat, veel gepraat. ,,We vertellen moppen, lachen veel, maar hebben ook diepgaande gesprekken”, stelt Frequin. ,,Over het leven, de dood, de toekomst van de kinderen. We doen het elke drie maanden, inclusief een rondje ‘wat zou je nog tegen je vader willen zeggen of willen vragen?’”

  1. The Voice Kids-coaches ‘vechten’ om George Michael-superfan Samuel (11)
    video

    The Voice Kids-coa­ches ‘vechten’ om George Mi­chael-superfan Samuel (11)

    George Michael-superfan Samuel (11) heeft vanavond met het grootste gemak meerdere stoelen omgedraaid gekregen tijdens de blind auditions van The Voice Kids. Hij zong echter geen nummer van zijn grote held maar tot grote verbazing van coaches Anouk, Marco Borsato, Ilse DeLange en Ali B de Nederlandstalige klassieker Stil in mij van Van Dik Hout. ,,Jij hebt iets in je waardoor ik gewoon moést draaien”, jubelde Borsato.