Alain Plaum (links) in 2017 als speler van Unitas'59 in duel met oud-prof Tommie van der Leegte van FC De Rebellen.
Volledig scherm
Alain Plaum (links) in 2017 als speler van Unitas'59 in duel met oud-prof Tommie van der Leegte van FC De Rebellen. © Jos Pennings

Alain Plaum van Woenselse Boys zoekt het hogerop bij Rood-Wit V

TRANSFERRood-Wit Veldhoven heeft zich opnieuw versterkt met een speler van vierdeklasser Woenselse Boys. Na aanvaller Giovanni van Bladel maakt ook verdediger Alain Plaum (23) de overstap naar de tweedeklasser. 

,,Woenselse Boys is een warme club en ik heb daar drie jaar met veel plezier gevoetbald en ook vele vrienden aan over gehouden”, vertelt Plaum. ,,Ik heb een goed gesprek bij Rood-Wit Veldhoven gehad en wil uiteraard het liefst op een zo’n hoog mogelijk niveau spelen. Voor mijn gevoel was ik ook toe aan een stap hogerop en lijkt me dit de ideale kans die ik met beide handen aan wil grijpen.”

Plaum startte met voetballen in de jeugd van WVVZ en zat daarna twee jaar in de opleiding van profclub FC Eindhoven. Vervolgens belandde hij in de B-junioren  bij Unitas’59 en debuteerde daar in het seizoen 2014-2015 in het eerste elftal. Hij was daar middenvelder, maar sinds zijn overgang in 2017 naar Woenselse Boys is hij een verdediger.

Naast Plaum en Van Bladel herbergt de selectie van Rood-Wit Veldhoven met Mitchell Slegers nog een derde speler met een verleden bij Woenselse Boys. Hij ruilde in 2018 Woenselse Boys in voor Rood-Wit.