Volledig scherm
Amos Letwory werd vanmiddag matchwinner bij SC Helmondia. © Jurriaan Balke

Amos Letwory schiet Helmondia stevig op de derde plaats

DERDE KLASSE CDe topploegen NWC, Liessel en SC Helmondia wisten hun wedstrijden deze zondag te winnen en raken 'los’ van de rest.

Liessel – Melderslo 3-0.
Liessel blijft goed presteren in de derde klasse C. De ploeg van Maarten Stevens won de thuiswedstrijd tegen Melderslo met 3-0. In de eerste helft had Liessel veel balbezit maar kwam het moeilijk door de stugge defensie van de bezoekers heen. Luuk Engels was dichtbij maar zag zijn kopbal van de lijn gekeerd worden. In de tweede helft schroefde Liessel het tempo op en kreeg het meer mogelijkheden. Het was wachten op de openingstreffer en deze viel na iets meer dan een uur spelen via Bart Lutters. De bezoekers moesten komen en kregen een goede mogelijkheid maar doelman Tim van Loon redde fraai. In de laatste minuut werd het uit een counter 2-0 dankzij Hein van Kimmenade. Topscorer Luuk Engels bepaalde in de blessuretijd met een mooie volley de eindstand op 3-0.

MVC ’19 – SC Helmondia 1-2.
Dankzij een terechte 1-2 overwinning blijft SC Helmondia stevig op de derde plaats staan. De ploeg van Juan Bonilla was vanaf het eerste fluitsignaal dominant maar vergat dit in de eerste helft uit te drukken in de score. Na de thee veranderde het spelbeeld nauwelijks en was het na een uur spelen via Stephan van de Water wel raak: 0-1. MVC ’19 kwam twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte via een benutte strafschop: 1-1. Toch trok SC Helmondia aan het langste eind: Amos Letwory zag een vrije trap door niemand aangeraakt worden en tegen de touwen ploffen. Helmondia blijft derde maar zag het gat met nummer vier groeien tot vier punten.

Helden – NWC 1-3.
In een matte eerste helft kreeg NWC maar enkele kleine mogelijkheden en werd er niet gescoord. Vanaf het eerste fluitsignaal van de tweede helft overdonderden de Astenaren de ploeg uit Noord-Limburg en scoorde Chesron Geuns binnen drie minuten twee keer. Bij de eerste treffer belande de bal via de paal tegen de touwen en bij de tweede kreeg Geuns de bal op een presenteerblaadje aangeboden van Jeroen van Deurse. Met nog ruim twintig minuten te spelen was het Jeroen van Deursen die de derde treffer van de middag scoorde. In de slotfase maakte Helden de eretreffer, pas de vierde tegentreffer van dit seizoen.