Volledig scherm
Een moment uit de wedstrijd ASV'33 - SJVV van eerder dit seizoen. © Rene Roelofs

ASV'33 begint half uur eerder aan thuiswedstrijden

Zondagmiddag half drie als aanvangstijdstip van voetbalwedstrijden is niet langer heilig in het amateurvoetbal. De aftrap van thuiswedstrijden van ASV'33 zal in de tweede competitiewedstrijd niet meer om half drie zijn, maar om twee uur. De Aarle-Rixtelse club volgt hiermee het voorbeeld van onder meer Gemert en Mariahout.

Vierdeklasser ASV'33 speelde al langer met het idee om thuiswedstrijden een half uur eerder te laten beginnen. Volgens de club sluit het aanvangstijdstip van 14.00 uur beter aan de thuiswedstrijden van overige teams. Voor de winterstop werden (door de KNVB verplicht wegens de invallende duisternis) de laatste twee duels door alle clubs al om 14.00 uur gespeeld. Dit beviel ASV'33 zo goed dat nu besloten is om dit tot het einde van het seizoen door te trekken.

Na het seizoen volgt een evaluatie. ASV'33 is niet de enige club die de thuiswedstrijden om 14.00 uur gaat beginnen. Hoofdklasser Gemert start sinds vorig seizoen al de thuisduels om twee uur en sinds dit seizoen begint ook vierdeklasser Mariahout zijn wedstrijden een half uur eerder.

  1. Gemert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorersklassement

    Ge­mert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorers­klas­se­ment

    Thijs van Pol voert het ED-topscorersklassement aan. De spits van hoofdklasser Gemert staat na zijn twee doelpunten van afgelopen zondag op 24 treffers alweer dit seizoen. In de hoofdklasse wordt hij op gepaste afstand gevolgd door ploeggenoot Ralf Kemper (24). Verder gooien ook Steven van Dijke (vijfdeklasser Ollandia), Erwin Isbouts (derdeklasser Valkenswaard) en Toon van Lierop (vijfdeklasser SPV) hoge ogen.