Bas Rijkers
Volledig scherm
Bas Rijkers © De Valk

Bas Rijkers ruilt De Valk door kunstgras opnieuw in voor Wilhelmina’08

TRANSFERVerdediger Bas Rijkers (23) stapt voor de tweede keer in zijn voetbalcarrière van De Valk over naar Wilhelmina’08. In 2016 deed hij dat ook al eens, om vorige zomer weer op sportpark ’t Valkennest neer te strijken. Afgelopen seizoen kwam Rijkers niet in actie voor tweedeklasser De Valk, nadat hij in het eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding thuis tegen vierdeklasser Acht een kruisband afscheurde.

Het kunstgrasveld van De Valk ligt ten grondslag aan het besluit van Rijkers om weer bij Wilhelmina'08 te gaan voetballen. De eersteklasser uit Weert speelt op natuurgras. ,Ik merk dat ik te veel blessures krijg op kunstgras”, geeft Rijkers aan. ,,Op natuurgras heb ik tot op heden nog geen blessures opgelopen. Ik ben nu nog aan het revalideren, maar hoop voor aanvang van de nieuwe competitie weer volledig wedstrijdfit te zijn.”

De uit Soerendonk afkomstige Rijkers voetbalde in de jeugd van FC Cranendonck en werd daar opgepikt door FC Eindhoven. In 2009 begon hij aan zijn eerste periode bij De Valk en vertrok twee jaar later naar het Belgische Lommel United. In 2014 sloot hij hij weer aan bij De Valk en maakte toen meteen deel uit van de selectie van de toenmalige hoofdklasser. Omdat een vaste basisplaats uitbleef, verkaste Rijkers naar Wilhelmina’08. Daar was hij een vaste waarde en promoveerde met de club uit Weert in 2019 naar de eerste klasse.