Volledig scherm
Archiefbeeld Beerse Boys speler Stijn van Heerbeek © Joris Verwijst/Orange Pictures

Beerse Boys-verdediger Van Heerbeek scoort twee keer in blessure tijd en redt daarmee een punt

TWEEDE KLASSE FStijn van Heerbeek zorgde er in blessuretijd voor dat zijn ploeg een punt overhield aan het duel met RPC. Hij scoorde in de extra tijd twee keer: 2-2. Mierlo-Hout won met 3-2 van RKVVO. Rood Wit V. en FC Eindhoven houden elkaar in evenwicht: 1-1. 

Beerse Boys – RPC 2-2.
De thuisploeg kon aanvankelijk geen vuist maken tegen een beter combinerend RPC. In de 26e minuut opende Sean Gilbert de score voor de Eindhovenaren, 0-1. Toen dezelfde Gilbert er elf minuten na de pauze 0-2 van maakte, leek de strijd gestreden. Opeens was daar in blessuretijd Beerse Boys-verdediger Stijn van Heerbeek. Terwijl niemand nog in een goed resultaat van de thuisploeg geloofde, schoot de linkervleugelverdediger - die normaal bijna nooit scoort - in de 92e en 95e minuut de 1-2 en 2-2 binnen.

Rood Wit V. – FC Eindhoven 1-1.
De thuisploeg hield de koploper lange tijd onder controle. Tot aan de rust werd op sportpark De Korze niet gescoord. Giovanni van Bladel kreeg de beste kans, maar zag zijn inzet door FCE-doelman Cas Peters gekeerd. Na de pauze namen de bezoekers het heft in handen. Rood Wit was met enkele counters gevaarlijk dicht bij een 1-0 voorsprong. Die kwam er in de 59eminuut. Een afstandschot schot van Rood Wit-verdediger Jordy Maes werd van richting veranderd, 1-0. FC Eindhoven zette nog meer druk en had pech dat een vrije trap van Bas de Haas op het laatste moment door keeper Mark Smulders werd gered. In de slotfase moest Smulders alsnog buigen. Een strafschop werd door Appie Azmani feilloos binnengeschoten, 1-1.

EFC – Marvilde 2-2.
In een aantrekkelijk duel nam Marvilde in de 26e minuut een verdiende 0-1 voorsprong door een treffer van Max van den Akker. Max van Limpt trok met een geweldig afstandschot twaalf minuten later de stand gelijk, 1-1. Vijf minuten na de pauze miste Joni Hooijen een strafschop. Even later werd Hooijen met een rode kaart (twee keer geel) van het veld gestuurd. Toch kwam EFC met tien man en onder stevige druk op voorsprong. Damian van Gestel schoot een rebound - na een schot op de paal van Max van Limpt – onberispelijk binnen, 1-2. Een minuut later viel alsnog de gelijkmaker. Wederom Max van den Akker tekende voor de Meerveldhovense treffer, 2-2.

Bladella – Braakhuizen 1-1.
In de eerste helft vielen er maar enkele hoogtepunten noteren. In minuut 62 scoorde Tom Maas uit een corner, waarna de wedstrijd pas echt ontbrandde. In minuut 68 kopte de ingevallen Myron Jourdain de 1-1 binnen. Bladella probeerde uit alle macht de winnende te maken, maar kwam niet verder dan een elfde gelijkspel.

Gestel – Wilhelmina ’08 1-4.
Gestel heeft een duidelijke nederlaag geleden tegen de bezoekers uit Weert. Daar zag het in de eerste helft niet naar uit. Wilhelmina ’08 kwam weliswaar al snel op voorsprong door Ilias Dari, maar na een half uur spelen werd de stand gelijk getrokken door Tarik Ouzalah. Hij profiteerde van een te zachte terugspeelbal. In de tweede helft kwam de thuisclub er niet meer aan te pas. Wilhelmina scoorde drie maal en daar kon Gestel maar weinig tegenover stellen. De doelpuntenmakers waren Niels Roijakkers, Lars Joosten en opnieuw Ilias Dari.

Hilvaria – Someren 1-1.
Someren heeft op bezoek bij Hilvaria met 1-1 gelijkgespeeld. De ploeg van Dominik Vergoossen was in de eerste helft beter maar verzuimde de mogelijkheden af te maken. In de slotfase van de eerste helft kwamen de bezoekers terecht op voorsprong toen Salim Zeroual een strafschop feilloos tegen de touwen schoot. In de tweede helft was er niets aan de hand voor Someren totdat A-junior Max Sonnemans binnen vijf minuten twee gele kaarten kreeg en voortijdig mocht gaan douchen. Hilvaria profiteerde optimaal van het numerieke voordeel en kwam op gelijke hoogte. In het laatste kwartier mocht Someren doelman Maarten Werts danken dat het nog met een punt huiswaarts keerde, de sluitpost redde enkele keren fraai.

Mierlo-Hout – RKVVO 3-2.
De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam in de vijfde minuut op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Danny van Hout. Een kwartier later viel de 2-0 toen Dennis van Steenis vanaf zestien meter het leer rustig binnen schoot. Op het uur leek Jeroen Rooijakkers de wedstrijd op slot te gooien nadat hij de bal op aangeven van Chafik Mezziani bij de tweede paal binnen gleed. Met nog een kwartier op de klok deed Martijn van Dijk iets terug namens RKVVO. Na een diepe bal torpedeerde Tom Verhoeven een speler van RKVVO, de arbiter stuurde de doelman met rood richting de douche en de toegekende penalty werd feilloos benut door Jordy Verhoeven. Ondanks grote druk van de bezoekers wist Mierlo-Hout de winst over de streep te trekken.