Volledig scherm
© FotoMeulenhof

Beerse Boys wint degradatiekraker van Rood Wit V, topper Mierlo-Hout - Sparta'25 eindigt doelpuntloos

TWEEDE KLASSE FBeerse Boys heeft de degradatiekraker tegen Rood Wit V met 3-1 gewonnen. Mierlo-Hout en Sparta'25 hadden elkaar in de houdgreep en daardoor eindigde de wedstrijd in 0-0. 

Mierlo-Hout – Sparta’25 0-0.
Een echte topper in de tweede klasse F. Voor het begin van de wedstrijd stond Sparta´25 op de eerste plaats en Mierlo-Hout op de derde. ,,Vrijdag stond in het ED dat ze bij Mierlo-Hout vinden dat wij geen voetballende ploeg zijn. Daar waren we het niet mee eens. Wij moeten het echt van het voetbal hebben en dat lieten we de eerste tien minuten zien vandaag”, aldus Sparta’25-coach Patrick Methorst. Na die eerste tien minuten veranderde het spelbeeld. ,,We deden een tactische aanpassing in onze verdediging en werden veel beter. Dat we vergaten we alleen te belonen”, volgens Mierlo-Hout-trainer Raymond Koenraadt. De kansen waren voor rust dan ook voor de thuisploeg, doelpunten vielen er niet. De bal wilde er niet voor de blauw-witten. Na rust was er veel minder spektakel dan in de eerste helft. Dat kwam mede door een omzetting bij Sparta’25. ,,We brachten wat meer ervaring in de ploeg. Toen kregen we meer grip op de wedstrijd en behaalden we een resultaat. Voor ons was 0-0 uit bij een concurrent een goed resultaat. Ik vond ook dat we de tweede helft voetballend veel beter waren dan Mierlo-Hout”, analyseert Methorst. Koenraadt is het niet eens met de woorden van zijn collega-trainer. ,,Sparta’25 wisselde de tweede helft verdedigend. Toen werd het moeilijk om er doorheen te voetballen. Ze bleven ook maar de lange bal spelen. Ik heb nog steeds last van mijn nek.”

Beerse Boys – Rood-Wit V 3-1.
De degradatiekraker tussen Beerse Boys en Rood Wit V werd een prooi voor de thuisploeg, na negentig enerverende minuten won Beerse Boys met 3-1. De thuisploeg kwam na een kwartier op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Jannes Mulders. Vijf minuten later viel de 2-0. Sam Franse verschalkte zijn eigen doelman. Vlak voor de rust kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd, Jan van Hout maakte de 2-1. In de tweede helft drong Rood Wit V aan en wankelde Beerse Boys meerdere malen. In de laatste minuut werd de wedstrijd definitief beslist toen Daan Mulders de eindstand bepaalde op 3-1.

Someren – Marvilde 0-1.
In een matige wedstrijd heeft Someren op het eigen sportpark De Potacker met 0-1 verloren van Marvilde. In de openingsfase waren beide teams aan elkaar gewaagd en kreeg Marvilde de eerste mogelijkheid maar Salim Zeroual schoot naast. Max van den Akker opende op het half uur de score voor Marvilde. In de tweede helft drong Someren aan en kreeg het enkele goede mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen maar het vizier stond slecht afgesteld bij de spelers van Someren. Marvilde kreeg in de slotfase meer ruimte en werd via Van de Akker en Zeroual gevaarlijk maar Someren-doelman Maarten Werts redde beide keren.

RKVVO – NWC 1-0.
De thuisploeg won op het eigen sportpark De Heikant met minimaal verschil van NWC, het werd 1-0. De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd en Jeroen van Deursen zag zijn inzet gekeerd worden. RKVVO was in de persoon van Bram van der Velden dichtbij de openingstreffer maar zijn inzet belandde in het zijnet. Na iets meer dan een half uur kwam de thuisploeg op voorsprong: Van der Velden tikte bij de tweede paal de bal tegen de touwen. In de tweede helft was NWC sterker en kreeg het kansen op de gelijkmaker maar Chesron Geuns kopte op de paal. In de slotminuut leken de bezoekers toch langszij te komen: Timo Janssen schoot de gelijkmaker binnen maar op aanraden van de assistent scheidsrechter werd de treffer geannuleerd en bleven de punten in Oers.

Valkenswaard – EFC 0-2.
EFC blijft uitstekend meedraaien in de top van de tweede klasse F, op bezoek bij Valkenswaard werd met 0-2 gewonnen. De ploeg uit Eersel was vanaf het eerste fluitsignaal de betere maar dit resulteerde in de eerste helft nog niet tot doelpunten. Tien minuten na de thee kwam EFC terecht op voorsprong via Bram Jansen. Twee minuten later was het Anwar Janssen die de 0-2 tegen de touwen schoot.

Oirschot Vooruit – De Valk 3-3.
In een wedstrijd met twee gezichten deelden Oirschot Vooruit en De Valk de punten, 3-3. In de eerste helft heerste De Valk en de bezoekers kwamen dan ook in de vijfde minuut op voorsprong via Luc Nouwen, die een strafschop verzilverde. Vijf minuten voor het rustsignaal verdubbelde Nouwen de voorsprong en amper twee minuten later stond het 0-3 door een doelpunt van Luuk Broers. De wedstrijd leek beslist maar Oirschot Vooruit rechtte de rug en kwam vroeg in de tweede helft op 1-3 via Koos Gloudemans. Met nog twintig minuten op de klok was de spanning weer volledig terug dankzij een doelpunt van Joris Swaanen en een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker, Tim Neggers bepaalde de eindstand op 3-3.

Hilvaria – Braakhuizen 1-2.
In Hilvarenbeek heeft Braakhuizen een benauwde 1-2 overwinning geboekt op Hilvaria. De ploeg van Jeroen van der Schoot kwam via een benutte strafschop van Roy Olislager op 0-1. Kort daarop belandde de bal wederom op de stip, nu faalde Anthony de Haan echter. Nog voor het rustsignaal viel de 0-2 dankzij Mike de Meij. In de tweede helft drong Hilvaria aan maar bleef Braakhuizen knap op de been, tien minuten voor het eindsignaal viel de 1-2 maar de overwinning kwam nooit in gevaar.