Erik Jans stapt van Audacia over naar Beerse Boys.
Volledig scherm
Erik Jans stapt van Audacia over naar Beerse Boys. © Erik Jans

Beerse Boys ziet Erik Jans van Audacia komen

TRANSFERDe 23-jarige middenvelder Erik Jans stapt van vierdeklasser Audacia uit Moergestel over naar tweedeklasser Beerse Boys. De Moergestelnaar maakte in het seizoen 2014-2015 zijn opwachting in het eerste elftal van Audacia. In het seizoen 2018-2019 speelde hij een jaar in het zevende van Audacia, waarna hij weer aansloot bij de selectie.

,,De overstap naar Beerse Boys zat er al een tijdje aan te komen”, geeft Jans aan. ,,Twee jaar geleden wilde ik al hoger gaan voetballen bij Sarto, maar omdat ik toen net van de jeugd bij Audacia afkwam durfde ik de stap niet te maken. Doordat ik vervolgens in de knoop kwam met studie, ben ik er een jaar tussenuit geweest bij Audacia 1 om bij Audacia 7 te gaan voetballen. Ik was altijd een gemotiveerde voetballer en wilde er alles uithalen, maar door omstandigheden werd dit steeds minder. Door het jaar bij Audacia 7 vond ik de motivatie en het plezier in de sport  weer terug.”

,,Toch bleef het nare gevoel hangen of ik nou wel of niet de stap naar Sarto had moeten maken", vervolgt Jans. ,,Toen de trainer van Beerse Boys Hans Staps contact met me legde met de vraag of ik het een stapje hogerop wilde proberen, kon ik deze kans niet weer laten schieten. Hans heeft mij een aantal keren bij Audacia zien voetballen toen hij trainer was van competitiegenoot Gudok. Na een gesprek te hebben gehad, kon ik mij vinden in de visie die hij voor ogen heeft met Beerse Boys. Ik wil graag kijken waar mijn lat ligt.”