Volledig scherm
Teleurstelling bij Danny Das van Marvilde na de uitschakeling tegen Te Werve. © Orange Pictures / Hans van der Valk

Bekerdroom voorbij; verlenging doet Marvilde das om

KNVB-BEKERMarvilde mag zich de komende weken weer gaan concentreren op de districtsbeker en eind volgende maand op de competitie. Het avontuur in de ‘grote’ beker duurde voor de tweedeklasser slechts één (kwalificatie)ronde. Bij Te Werve, een tweedeklasser uit Rijswijk, werd het na verlenging 3-1. En dat was uiteindelijk niet nodig geweest. Toch overheerste er in het kamp van Marvilde-een gevoel van trots.

Het had zo mooi kunnen zijn en het was nog bijna gelukt ook. In een meeslepend duel joeg Marvilde na rust lange tijd op de winst. Via een treffer van Max van den Akker kwam de ploeg van oefenmeester Edwin Slagboom na een 1-0 achterstand (doelpunt 46ste minuut Delano Reijntjes) halverwege de tweede helft op 1-1.

De winnende treffer voor Marvilde viel uiteindelijk niet. In de verlenging stevenden beide ploegen op strafschoppen af. De vermoeidheid was al toegeslagen en uiteindelijk moesten beide ploegen na een hevige onweersbui de kleedkamer in om daarna weer op te starten.

Marvilde had daar het meeste last van. Vier minuten voor het einde schoof de Rijswijkse middenvelder Delano Vogels onverwacht de 2-1 binnen. De zaterdagtweedeklasser gaat daarmee vanavond in de koker voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi. Met de hoop om een topclub uit de eredivisie te loten.

Voor rust was er van krachtsverschil nauwelijks sprake. Te Werve had het meeste balbezit. Echte mogelijkheden waren aan beide partijen niet besteed. In de eerste minuut na rust werd het meteen 1-0.Het duurde enige tijd voordat Marvilde die klap had verwerkt. Toen Max van den Akker na een voorzet van Tayfun Yilmaz beide ploegen op gelijke hoogte bracht, leken de bezoekers door te gaan drukken. Zover kwam het echter niet. De 2-1 vier minuten voor tijd kwam de ploeg niet meer te boven. In de slotseconde werd het ook nog 3-1.

Marvilde: Van Rooij; Van Vark (67. Kiebert) , J. Born, Van de Wiel, Maessen (104. Vroomen); R. Born, Das, Cools (96. Martens), Bazelmans (67, Yilmaz); Van den Akker, Nawabi.