Volledig scherm
Erwin Isbouts maakte een van de twee doelpunten van Valkenswaard. © Picasa

Bekerstunt SV Valkenswaard tegen De Valk

SV Valkenswaard heeft zich ten koste van dorpsgenoot De Valk geplaatst voor de derde ronde van de districtsbeker. De derdeklasser boog dinsdagavond een 0-1 achterstand om in een verrassende 3-1 zege op de eersteklasser.

De wedstrijd werd na veertig minuten bij een 0-0 stand tijdelijk stilgelegd, nadat een deel van de veldverlichting was uitgevallen. Na de hervatting schoot Tecer Tufan in de 63ste minuut de 0-1 binnen voor De Valk. Vijf minuten later stond het weer gelijk door een doelpunt van Erwin Isbouts, 1-1. In de 83ste minuut zette Martijn Bax SV Valkenswaard op een 2-1 voorsprong en een minuut later maakte hij er 3-1 van.

Eerder plaatsten Nuenen, Gestel, Marvilde, Heeze, Bladella, Braakhuizen, Unitas'59, Riethoven en Vessem zich al voor de derde ronde van de districtsbeker Zuid 1. Op dinsdagavond 21 november worden de afgelopen weekend afgelaste bekerwedstrijden Reusel Sport - Oirschot Vooruit en De Raven - Dommelen ingehaald voor een plek in de derde ronde. Beide duels vangen om 20.00 uur aan. De loting voor de derde bekerronde vindt zaterdag 18 november plaats.

In het bekertoernooi van Zuid 2 speelt Rhode in de derde ronde uit tegen SSS'18 in Overloon. Dat duel staat gepland op donderdag 7 december, aftrap 19.30 uur. Beide teams komen uit in de tweede klasse H, Rhode is daarin met 21 punten uit zeven duels koploper en SSS'18 staat met acht punten minder derde. Rhode speelde op de tweede competitiedag al in Overloon en versloeg SSS'18 toen met 0-3.

 1. Mierlo-Hout wint periode na spannende stadsderby, eerste zege Helmondia
  DERDE KLASSE C

  Mierlo-Hout wint periode na spannende stadsderby, eerste zege Helmondia

  Oranje Zwart - Mierlo-Hout 1-1. Met dank aan uitstekend keeperswerk van Davidson Janzen hield koploper Mierlo-Hout op bezoek bij stadsgenoot Oranje Zwart stand: 1-1. De blauw-witten grepen daardoor in een heetgebakerde wedstrijd met hard spel en woordenwisselingen de eerste periodetitel. Oranje Zwart viel met man en macht aan en kreeg ook volop kansen. Zo trof Saïd Azarfane in het eerste bedrijf twee keer het aluminium. Maar ook goalie Davidson Janzen hield de bezoekers meermaals op de been. Ook na de thee was het voornamelijk Oranje Zwart dat de lakens uitdeelden, alhoewel de thuisploeg vermoeider en minder slagvaardig oogde. Mierlo-Hout kreeg zodoende aspiraties en kwam dankzij een frommelgoal van Milan van Maaswaal zo'n tien minuten voor tijd op voorsprong. Vrijwel direct daarna trok Jordi van Wetten echter de stand gelijk. Oranje Zwart belaagde in een spannende slotfase volop het doel van Janzen, maar die gaf geen krimp. 
 2. Doelpuntloze topper Someren - Marvilde, EFC klimt naar plek twee
  TWEEDE KLASSE F

  Doelpuntloze topper Someren - Marvilde, EFC klimt naar plek twee

  RPC – FC Eindhoven 5-4. Halverwege was er niets aan de hand voor FC Eindhoven, dat met een 1-3 voorsprong ging rusten na een goede eerste helft. Na de openingstreffer van Michel Leon-Payo verdubbelde aanvoerder Bas de Haas de score met een rake vrije trap. Rick Wijnen deed wat terug voor RPC, waarna Jordi van Meurs voor 1-3 zorgde. In de tweede helft maakte Wijnen snel 2-3, voordat Gino de Wijs van FC Eindhoven rood kreeg na een charge van achter. Langs de lijn ontstond een opstootje en de wedstrijd werd even gestaakt, voordat Emiel van der Steen RPC op gelijke hoogte bracht. Toen Eindhoven-doelman Cas Peters vanwege hands rood kreeg maakte Van der Steen ook de 4-3. De bezoekers kwamen met negen man terug tot 4-4 door een kopbal van Stanley Verbeek. In blessuretijd zorgde Wijnen met zijn derde goal voor 5-4.