Beeld uit de wedstrijd in de derde divisie tussen VV Gemert en FC Lienden. Lienden stopt met het zondagteam
Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd in de derde divisie tussen VV Gemert en FC Lienden. Lienden stopt met het zondagteam © Foto Raphael Drent

Belangenvereniging wil derde divisie met 18 teams

amateurvoetbalAls het aan de CVTD ligt, de belangengroep van de tweede en derde divisie in het amateurvoetbal, bestaan de derde divisies komend seizoen uit 18 ploegen.

Afgelopen seizoen telde zowel de derde divisie zaterdag als die op zondag 17 teams. De KNVB heeft nog niet besloten of dat aantal naar 16 of 18 gaat. De CVTD heeft een duidelijke voorkeur voor 18. ,,De tweede en derde divisie zijn oorspronkelijk opgestart met 18 teams per divisie, waarbij in de derde divisie afgelopen seizoen zowel in de zaterdag- als zondag competitie een beloftenteam is weggevallen door te weinig interesse vanuit het betaald voetbal”, laat de belangengroep in een brief weten. ,,De KNVB heeft toen in overleg met de CVTD voor een tussenoplossing gekozen van 17 teams per competitie. Eind 2019 is er een enquête gehouden onder de derde divisie clubs. Een overgrote meerderheid (78%) is voor 18 teams per derde divisie.”

Ploegen verdwijnen

Zeker is dat de twee beloftenteams komend seizoen verdwijnen uit de derde divisies. Daarnaast stopt FC Lienden en heeft ONS Sneek aangevraagd om lager te gaan voetballen. Mocht het aantal per divisie naar 18 gaan, dan moeten er in totaal zes teams worden toegevoegd.