Volledig scherm
© Orange Pictures

Best Vooruit door gelijkspel zeker van handhaving in eerste klasse

Best Vooruit heeft zich door het 1-1 gelijkspel tegen Nemelaer verzekerd van nog een jaar in de eerste klasse. Oirschot Vooruit verliest met 2-0 bij koploper Juliana'31. Brabantia speelt op bezoek bij Prinses Irene 1-1.  

Juliana’31 – Oirschot Vooruit 2-0.
Oirschot Vooruit leed een 2-0 nederlaag op bezoek bij koploper Juliana’31. De thuisploeg kwam al in de zesde minuut op voorsprong. De bezoekers bleven lang in de wedstrijd en kregen via onder meer Dorus van de Wal, Joris Swaanen en Fons Meeuwis, maar een minuut voor het eind scoorde Juliana’31 opnieuw: 2-0.

’t Zand – Rhode 2-1.
Rhode maakte nog een kleine kans op de periode, maar daar is na de nederlaag tegen ’t Zand geen sprake meer van. De thuisploeg kwam in de 27ste minuut op voorsprong. Zeven minuten voor tijd maakte Geert Oerlemans de gelijkmaker, maar in de laatste minuut maakte ’t Zand alsnog de winnende en ging Rhode het schip in.

Best Vooruit – Nemelaer 1-1.
Best Vooruit heeft zich door een gelijkspel tegen Nemelaer verzekerd van nog een jaar in de eerste klasse. Thomas van Heukelom zette de ploeg van trainer Dennis Dekkers in de twintigste minuut op voorsprong na een mooie actie van Tim Fiolet. Nemelaer kwam in de tweede helft op gelijke hoogte middels een prachtige volley.

Prinses Irene – Brabantia 1-1.
Brabantia heeft op bezoek bij het al gedegradeerde Prinses Irene met 1-1 gelijkgespeeld en is nog steeds niet zeker van directe handhaving. Tegen de ploeg van Ronny Everaerts was Brabantia voor rust de onderliggende partij. Na de pauze hadden de bezoekers meer grip op de wedstrijd, maar kwam Prinses Irene op voorsprong. Een kwartier voor tijd tekende Ferry Aerts voor de gelijkmaker.