Volledig scherm
© Thinkstock

Best Vooruit nog in de race voor nacompetitie, Gestel kan zich niet meer direct veilig spelen

Nemelaer - Best Vooruit 1-2. Best Vooruit blijft in de race voor nacompetitie door de zege op directe concurrent Nemelaer. Pas na de rust werd de ban gebroken op sportpark De Walzaad in Haaren. In de 73ste minuut kopte Robin Buiks uit een hoekschop in alle vrijheid van dichtbij binnen, 0-1. Niet veel later sloeg Best Vooruit opnieuw toe uit een corner. Ditmaal was het Ronald de Koning die met het hoofd trefzeker was, 0-2. Een slotoffensief van Nemelaer leverde nog de 1-2 op, maar daar bleef het bij.

Rood-Wit W - Gestel 3-0. Door het verlies kan Gestel de nacompetitie niet meer ontlopen. De Eindhovenaren moeten dus aan de bak in de play-offs om in de eerste klasse actief te blijven. In een saaie wedstrijd verloor Gestel met 3-0 van Rood-Wit W. Pas na een uur spelen werden de Eindhovense bezoekers voor het eerst gevaarlijk, maar op dat moment stond de eindstand al op het scorebord. Vroeg in de eerste helft werd het 1-0 en in de eerste tien minuten van het tweede bedrijf sloeg Rood-Wit W nog tweemaal toe: 3-0.

Brabantia - Alverna 0-0. Alverna was voetballend de betere partij, maar kansen waren er aan beide kanten amper te noteren. Na rust leek Brabantia op voorsprong te komen. Ferry Aerts schoot binnen, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel en de arbiter keurde de goal daarom af. Brabantia voelde zich bestolen, al mogen de Eindhovenaren over de gehele wedstrijd gezien niet ontevreden zijn met een puntje: 0-0.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement