Volledig scherm
Mattijs Smit. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Bij Wodan hebben ze wel belangrijkere zaken aan het hoofd

ColumnAls voetballer kunnen binnenkant paal en buitenkant paal of promotie en degradatie voelen als het belangrijkste wat er op dat moment bestaat.

Ik kan me dan ook voorstellen dat de spelers van vv Wodan afgelopen zondag flink baalden de nederlaag tegen Haarsteeg en de daaropvolgende degradatie.

Maar waar voor een profvoetballer elke wedstrijd veel op het spel staat, zijn de sportieve belangen in het amateurvoetbal meestal nog wel te relativeren. Zeker als je weet dat ze in Woensel belangrijker zaken aan het hoofd hebben. Een gebrek aan geld, een gebrek aan vrijwilligers en zelfs een gebrek aan een hoofdbestuur.

Toen de fusie tussen WVVZ en ESV voor het eerst ter sprake kwam, waren zelfs veel verknochte clubmensen overtuigd van de noodzaak van een verregaande samenwerking. De nieuwe fusieclub moest het hart van het Eindhovense amateurvoetbal gaan worden. De grootste club van de stad, stabiel als een rots en altijd spelend op een mooi niveau.

Enorm gat

Vorig jaar zomer overleed Eli Roijackers, een van de trouwste vrijwilligers die ESV en later Wodan gekend hebben. Vlak daarna sprak ik mijn hoop uit dat andere vrijwilligers bij Wodan zouden opstaan om het enorme gat dat hij achterliet op te vullen.

Na het in elk opzicht moeizame afgelopen seizoen denk ik dat nu het moment is aangebroken waarop dit niet meer alleen wenselijk, maar zelfs noodzakelijk is.