Volledig scherm

Bijlage start amateurvoetbal maandag in het ED

EINDHOVEN - De bijlage over de start van het amateurvoetbal ligt maandag 29 augustus in het Eindhovens Dagblad.

In de Eindhovense amateurvoetbalbijlage leest u hoe de zieke Jan van Drunen er bij Wilhelmina Boys het beste van maakt, hoe Toon Smulders na een traumatische ervaring weer aan de slag gaat als trainer bij Casteren en over de eeuwige drive van oefenmeester Noud van Buul.

Lees in Helmondse amateurvoetbalbijlage hoe jonge trainers omgaan met spelers ouder dan henzelf, over de ambities van trainer Eus Marijnissen met NWC, de verwachtingen van de grootste talenten in de regio en over de nieuwe Keldonkse tandem bij Sparta’25.

Abonnees kunnen de bijlage ook lezen in de digitale krant.

 1. Mierlo-Hout wint periode na spannende stadsderby, eerste zege Helmondia
  DERDE KLASSE C

  Mierlo-Hout wint periode na spannende stadsderby, eerste zege Helmondia

  Oranje Zwart - Mierlo-Hout 1-1. Met dank aan uitstekend keeperswerk van Davidson Janzen hield koploper Mierlo-Hout op bezoek bij stadsgenoot Oranje Zwart stand: 1-1. De blauw-witten grepen daardoor in een heetgebakerde wedstrijd met hard spel en woordenwisselingen de eerste periodetitel. Oranje Zwart viel met man en macht aan en kreeg ook volop kansen. Zo trof Saïd Azarfane in het eerste bedrijf twee keer het aluminium. Maar ook goalie Davidson Janzen hield de bezoekers meermaals op de been. Ook na de thee was het voornamelijk Oranje Zwart dat de lakens uitdeelden, alhoewel de thuisploeg vermoeider en minder slagvaardig oogde. Mierlo-Hout kreeg zodoende aspiraties en kwam dankzij een frommelgoal van Milan van Maaswaal zo'n tien minuten voor tijd op voorsprong. Vrijwel direct daarna trok Jordi van Wetten echter de stand gelijk. Oranje Zwart belaagde in een spannende slotfase volop het doel van Janzen, maar die gaf geen krimp. 
 1. Doelpuntloze topper Someren - Marvilde, EFC klimt naar plek twee
  TWEEDE KLASSE F

  Doelpuntloze topper Someren - Marvilde, EFC klimt naar plek twee

  RPC – FC Eindhoven 5-4. Halverwege was er niets aan de hand voor FC Eindhoven, dat met een 1-3 voorsprong ging rusten na een goede eerste helft. Na de openingstreffer van Michel Leon-Payo verdubbelde aanvoerder Bas de Haas de score met een rake vrije trap. Rick Wijnen deed wat terug voor RPC, waarna Jordi van Meurs voor 1-3 zorgde. In de tweede helft maakte Wijnen snel 2-3, voordat Gino de Wijs van FC Eindhoven rood kreeg na een charge van achter. Langs de lijn ontstond een opstootje en de wedstrijd werd even gestaakt, voordat Emiel van der Steen RPC op gelijke hoogte bracht. Toen Eindhoven-doelman Cas Peters vanwege hands rood kreeg maakte Van der Steen ook de 4-3. De bezoekers kwamen met negen man terug tot 4-4 door een kopbal van Stanley Verbeek. In blessuretijd zorgde Wijnen met zijn derde goal voor 5-4.