Volledig scherm
Jan Poortvliet Nuenen © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Black-out velt Nuenen voor rust

HOOFDKLASSE BNuenen verloor de wedstrijd bij koploper Baronie in de eerste helft. Halverwege de wedstrijd keek de ploeg van coach Jan Poortvliet tegen een kansloze 4-0 achterstand aan. 

De financieel in zwaar weer verkerende Baronnen stonden na tweeëndertig minuten al op een schier veilige 4-0 voorsprong. Nuenen faalde voor rust op alle vlakken.

Jens Wirix en Moustafa Mohammad waren op schot voor de thuisploeg. Binnen tien minuten stond het 2-0, door goals van de twee jonge creatievelingen. De 3-0 in de 22ste minuut was van absolute schoonheid. Mohammad dribbelde de middencirkel in, zag Nuenen-doelman Jeroen Keeris voor zijn goal staan en vond met een geweldig schot het net. Ook Wirix kwam in de eerste helft nog tot scoren: 0-4.

Dat werd na de pauze opeens veel beter. Binnen een kwartier hadden Thom van de Donk (penalty) en Wouter Peters (kopbal) gescoord, 4-2. Daarna kregen de bezoekers in het laatste half uur nog enkele mogelijkheden om de score een draaglijker aanzien te geven. Het bleef echter bij 4-2.

Nuenen: Keeris; Maas, J. van den Berk (74. Strijbosch), Verkuyl, Bots; Van Stipdonk, Peters, Van Gool (73. Teunissen); M. van den Berk, Van de Donk, Kreekels (70. Van Bokhoven)