Actiefoto Bladella - Gestel
Volledig scherm
Actiefoto Bladella - Gestel © Bladella

Bladella - Gestel gestaakt, ruime overwinning Marvilde

Bladella - Gestel gestaakt bij 2-2. De bezoekers kwamen na 24 minuten op voorsprong toen Raphael Bouterse een vrije trap van Ieljas Achenteh binnen kon lopen. Tien minuten na rust dacht Tarik Ouzalah de 0-2 te maken maar zijn rake kopbal werd vanwege een duw afgekeurd. Samir Belhadj schoot na een uur wel raak, 0-2. Een kwartier voor tijd moest Gestel met tien man verder na twee keer geel voor Samir Azaoum, waarna het onvriendelijk werd. Anel Selimovic en Geert Overbeek hielpen Bladella op gelijke hoogte, maar bij de tweede goal dacht de Gestel-grensrechter buitenspel te zien. Toen dat signaal niet werd overgenomen, gooide de assistent met zijn vlag en raakte de scheidsrechter, waarop laatstgenoemde de wedstrijd staakte. 

Marvilde - Mierlo-Hout 4-1.
Marvilde heeft een terechte overwinning geboekt op het nog ongeslagen Mierlo-Hout. De thuisploeg stond dankzij treffers van Ties Bazelmans en Tayfun Yilmaz met 2-0 voor tijdens de rust. In de tweede helft begonnen de bezoekers sterk maar scoorde Marvilde via Wouter Vark de 3-0. Marvilde was daarna heer en meester en kwam via Robert Born op 4-0. Chahid Mezziani redde kort voor tijd de eer voor Mierlo-Hout. 

Braakhuizen – Hilvaria 3-1. Braakhuizen is na vier duels nog ongeslagen en zette ook Hilvaria opzij. In de 32ste minuut schoot Anthony de Haan het behoudende Braakhuizen via een vrije trap op voorsprong. Mike de Meij tekende na twintig minuten in de tweede helft voor 2-0. Een kwartier voor tijd maakte Hilvaria de aansluitingstreffer, maar toen De Haan een penalty benutte na eerst zelf te zijn neergehaald, was de zege voor Braakhuizen binnen.

EFC – Beerse Boys 1-2. Beerse Boys moest na tien minuten al verder zonder Niels van Heerbeek, wiens schouder uit de kom was, maar kwam even later via Daan Mulders wel op voorsprong. Nog in de eerste helft moest EFC man tien man verder na rood voor Jesse van Gerwen. Desondanks schoot de thuisploeg in het eerste bedrijf drie keer op de paal. De tweede goal van Daan Mulders betekende vijf minuten na rust 0-2. Een minuut later bracht Jeroen Hakkens EFC met een rake strafschop terug in de wedstrijd. EFC kwam niet meer op gelijke hoogte en het beëindigde de wedstrijd met negen spelers na twee keer geel voor Mike Thijssen. 

Wilhelmina '08 - Someren 2-1.
In de twintigste minuut kreeg de thuisclub zijn eerste scoringskans. Wessel Adriaans mikte vrij voor doelman Maarten Werts in het zijnet. In de 37ste minuut liet de Somerense verdediging zich in de luren leggen. Yassine Farah ontving de bal op een presenteerblaadje en faalde niet, 1-0. Niels Roijakkers had daarna de 2-0 op zijn schoen, maar hij schoot rakelings naast het Somerense doel.

In de slotminuut van de eerste helft werd een voorzet van De Louw met de hand gestopt door een Limburgse verdediger. De toegekende strafschop werd door Freek van Bussel onberispelijk binnengeschoten, 1-1.

Na rust was het spel nauwelijks om aan te zien. Beide teams grossierden op het slechte veld en onder de zomerse temperaturen in fouten. Na zes minuten blessuretijd leek de wedstrijd gespeeld, maar in extremis scoorde invaller Al Kamouchi: 2-1.