Volledig scherm
© © Orange Pictures / Frank Kerbusch

Bladella grijpt laatste strohalm; FC Eindhoven zo goed als zeker kampioen

TWEEDE KLASSE FBladella heeft op bezoek bij buurman EFC de laatste strohalm gepakt. De ploeg won overtuigend met 1-3. FC Eindhoven AV is zo goed als zeker kampioen in de tweede klasse F. Op het eigen veld werd Someren met de minimale score verslagen: 1-0. 

EFC-Bladella 1-3.
Met een overtuigende 1-3 overwinning bij buurman EFC mag Bladella blijven hopen op klassenbehoud. De ploeg van coach Huub Vermeulen pakte de verdiende winst bij een teleurstellend EFC. De Eerselnaren hadden theoretisch nog kans op de titel. Zeker na de 1-2 winst vorige week bij koploper FC Eindhoven. De thuisploeg was echter geen schim van de succesformatie van vorige week. Halverwege de eerste helft keek de thuisploeg al tegen een 0-2 achterstand aan. Bladella had een discutabele strafschop nodig om de score te openen. Stijn Wouters had daaraan geen boodschap en schoot vlekkeloos de 0-1 binnen. Twee minuten later was het weer prijs. Ditmaal tekende spits Niels Krekels met een afstandschot voor de 0-2. Het sein voor EFC-oefenmeester Roland Schuermans om voor rust al twee keer te wisselen. Na de pauze zocht EFC nadrukkelijk de aanval. Bladella moest steeds vaker ver terug. Het had geen effect voor de Eerselnaren. Het werd door Niels Krekels een kwartier voor tijd zelfs 0-3. In de slotfase tekende Dennis van Sambeeck voor de eretreffer, 1-3.

Mierlo-Hout – Braakhuizen 4-0.
Mierlo-Hout heeft een grote stap gezet op weg naar het winnen van een periodetitel door concurrent Braakhuizen te verslaan. De ploeg van trainer Raymond Koenraadt maakte na rust het verschil, onder meer door een bijzonder doelpunt van verdediger Dennis van Steenis. In het eerste bedrijf was Mierlo-Hout veel in balbezit, maar waren de bezoekers uit Geldrop het meest dreigend. Zo belandde een omhaal van Myron Jourdain net naast het Helmondse doel. Na de pauze maakte Mierlo-Hout dan toch het verschil. De blauwhemden kwamen kort na rust op 1-0 toen een captain Danny van Hout een afvallende bal in het doel schoot. Zijn kompaan in de verdediging Dennis van Steenis maakte er op curieuze wijze 2-0 van. Hij zag Braakhuizen-goalie Youri van Tilburg te ver voor zijn doel staan en schoot vanaf eigen helft raak. In de slotfase werd de Mierlo-Houtse voorsprong niet meer bedreigd. Door goals van invaller Wessel Vervoort en Thom Meeuwsen liep de thuisploeg nog uit naar een eclatante 4-0 zege.

Gestel – RKVVO 0-8.
Net zoals in de vorige wedstrijden was knullig balverlies in het begin van de wedstrijd de inleiding voor een achterstand. Martijn van Dijk maakte daar handig gebruik van en zette de Oerlenaren op een 0-1 voorsprong. Gestel kreeg daarna wel wat kansjes, maar dat leverde niets op. Na een half uur kwam er een einde aan deze dadendrang toen Thijs Offermeijer weer een fout in de achterhoede afstrafte, 0-2. Na de rust werd het helemaal open huis. Gestel voetbalde als een krant en RKVVO maakte daar goed gebruik van. Dankzij Jordi Verhoeven (een onvervalste hattrick), Dave Jongenelen en Bart Sanders (2x, waarvan een benutte penalty) werd Gestel getrakteerd op een 0-8 nederlaag.

FC Eindhoven AV – Someren 1-0.
FC Eindhoven houdt de drie punten in Eindhoven en is zo goed als zeker van het kampioenschap in de 2e klasse. “Eindhoven” liet er vanaf het begin geen gras over groeien. Ze creëerden diverse kansen en de achterhoede van Someren had de handen vol aan de aanvallers van Eindhoven. Jordi van Meurs was enkele malen dicht bij de openingstreffer. Someren stelde hier weinig tegenover. Ook Gino de Wijs was enkele malen dicht bij de openingstreffer. In de 29e minuut was het toch raak voor FC Eindhoven. Carsley Mathilda werd in de dekking aangespeeld en draaide zich prima vrij. Zijn schot was ook doelman Maarten Werts te machtig, 1-0. Dit was ook de ruststand. Na de thee kwam Someren wat beter in de wedstrijd. Meer strijd werd er geleverd en ook het inbrengen van Salim Zeroual en Robin van de Aker zorgde er voor dat Someren ook beter tegenspel bood. Toch waren de beste kansen voor Eindhoven. Doelman Maarten Werts zorgde er voor met een paar prima reddingen dat Eindhoven niet meer scoorde en ook de paal zorgde er voor dat er geen doelpunt meer viel. In de laatset 10 minuten van de wedstrijd gooide Someren alles op de aanval en dit had nog bijna succes. Salim Zeroual kreeg enkele meters voor het doel een vrije schietkans, maar hij miste de bal. In die zelfde aanval schoot Koen de Louw nog een keer vol op de lat. Het had zomaar nog 1-1 kunnen worden, niet dat dit verdiend zou zijn, maar toch. Eindhoven was uiteindelijk de terechte winnar en kan zich gaan opmaken voor het kampioensfeest.

Beerse Boys – Marvilde 0-2.
Marvilde boekte een eenvoudige overwinning op een zwakke thuisploeg. In de tweede minuut opende Tommy van de Wiel de 0-1 score voor de Veldhovenaren. Tien minuten voor rust was Max van den Akker trefzeker, 0-2. Na de pauze kwam er geen verandering meer in de ruststand.

Rood Wit V. – Wilhemina’08 0-2.
Donkere wolken pakken zich samen boven sportpark De Korze. De formatie van coach Robbert Verhoven verloor met 0-2 van runner-up Wilhelmina’08 en is nu in acuut degradatiegevaar. Drie minuten voor rust kwam Rood Wit V op een 0-1 achterstand. Na de pauze drong de thuisploeg nog wel aan, maar kwam niet tot scoren. In de slotseconden kwam Wilhelmina zelfs op 0-2,

Hilvaria – RPC 3-0. 
In de eerste helft was de wedstrijd netjes in balans en raakte beide ploegen een keer de lat. Na de rust kwam de wedstrijd beter op gang en dwong RPC wat kansjes af, zonder er een te benutten. Hilvaria toonde zich in het laatste kwartier een stuk slagvaardiger toen het door Coen van Oirschot, Joerie van Rijswijk en Sem Hendriks drie keer scoorde, al was mogelijk de tweede treffer discutabel vanwege een vermeende handsbal.