Volledig scherm
Reinald Boeren, trainer van Gemert © archief

Boeren en Gemert vrijgeloot in eerste ronde KNVB-beker: 'Da's mooi, die ronde zijn we al door'

bekerlotingVia de livestream van de bond kreeg Reinald Boeren zaterdag het goede nieuws meteen mee: zijn ploeg Gemert is vrijgeloot voor de eerste kwalificatieronde van de KNVB-beker. ,,Da's mooi, die ronde zijn we al doorgekomen."

De Roosendaler ziet zijn ploeg instromen in de tweede ronde. Hoofdklasser Gemert werd bij de loting gekoppeld aan de winnaar van het duel Hoek - ADO'20. Stiekem hoopt hij op een treffen met het Zeeuwse Hoek. ,,Persoonlijk zou dat mooi zijn, een weerzien met oude bekenden." Bij zaterdag derdedivisionist Hoek speelt sinds dit seizoen Gianni Tiebosch, die Boeren nog kent uit hun gezamenlijke tijd bij Rood-Wit. 

,,We hadden elkaar gisteren al aan de lijn. Het zou leuk zijn om elkaar zo tegen te komen", aldus Boeren over Tiebosch. ,,Maar dan moeten ze eerst nog zien te winnen van ADO'20." Ook met Hoek-trainer Dennis de Nooijer heeft de Roosendaler goed contact. 

Bekerhistorie

Verder is Boeren blij dat zijn ploeg de eerste ronde mag overslaan. ,,Gemert hecht veel waarde aan de beker, ook gezien hun prestaties in het verleden. Als je dan hoog inzet, is het handig dat je de eerste ronde mag overslaan. Die zijn we al mooi door. We staan op de drempel van het hoofdtoernooi en gaan er alles aan doen om dat te bereiken. Stel dat je wint, dan kun je zo een mooie profclub loten." Ook is hij blij dat Gemert thuis speelt. 

Voor Boeren is het landelijke bekertoernooi iets nieuws, voor Gemert niet. De ploeg haalde regelmatig het hoofdtoernooi en speelde tegen ploegen als MVV, Fortuna Sittard, Excelsior en VVV-Venlo. Ook werd RBC Roosendaal - destijds eredivisionist - uitgeschakeld en speelde Gemert gelijk tegen FC Twente. ,,Ik heb die verhalen allemaal gehoord en stond met mijn oren te klapperen."

Hoofdklasser Gemert, vorig jaar winnaar van de districtsbeker, begint op 17 juli aan de voorbereiding. De ploeg speelt zaterdag 21 juli een oefenwedstrijd tegen Helmond Sport. Daarna gaat de focus vol op het bekerduel. ,,Ik kijk er naar uit om te beginnen."